Tradice adventních koncertů souboru Bílá holubice sahá do roku 2012, kdy poprvé vystoupil s Věrou Špinarovou a kapelou The Tap Tap. Od roku 2014 vystupuje Bílá holubice společně s Jarkem Nohavicou a varšavským hudebníkem Robertem Kusmierskim. Cílem je vytvořit propojením handicapovaných a profesionálních umělců dílo, které osloví širokou veřejnost.

Členové fotoklubu právě vystavují

Chrudim - V prostorách Vodních zdrojů Chrudim na Vodárenském náměstí pod Širokými schody ve středu začíná výstava fotografií členů chrudimského fotoklubu nazvaná „Chrudim v pohybu“. Výstavě předcházela úterní přednáška Ivo Šulce, ředitele Státního oblastního archivu v Zámrsku, nazvaná „Chrudimské historické události v pohybu“. Výstava představuje další kulturní počin společnosti Vodní zdroje Chrudim, která se pořádání výstav, přednášek a dalších akcí věnuje dlouhodobě. Vstup na aktuální výstavu je jako vždy zdarma, otevírací doba je pondělí až pátek od 8 do 16 hodin. Expozice bude k vidění do 30. listopadu.

Kadeřnická show a otevřená škola

Polička - Střední škola obchodní a služeb v Poličce zve na Den otevřených dveří, během kterého bude možné od 8 do 14 hodin nahlédnout pod pokličku studijních oborů. V jednotlivých učebnách jsou připraveny různé workshopy, a tak se potencionální zájemci o studium nebudou nudit. V Tylově domě se také koná soutěž odborných dovedností na téma „Nevěsta v punkovém stylu“. Od devíti hodin budou moci návštěvníci ocenit umění studentů, kteří popustí uzdu své kreativitě při tvorbě účesů a líčení. Až do 14 hodin se může kdokoliv přijít inspirovat a seznámit se i s prací studentů, kteří se věnují masírování.

O tvůrčím psaní večer v pardubickém Divadle 29

Pardubice - Kdo má ambice být spisovatelem nebo se alespoň vylepšit v tvůrčím psaní, má večer možnost udělat smělý krok blíže k cíli. V pardubickém Divadle 29 ve středu pohovoří Jiří Studený z katedry literární kultury a slavistiky Filozofické fakulty Univerzity Pardubice na téma Metody tvůrčího psaní v narativním koučování. Zájemci se dozvědí o pestrých formách kreativní sebereflexe, kterou tvůrčí psaní nabízí. Přednáška začíná v 18 hodin, vstup je bezplatný.

Pobočka v parku zve nevidomé a slabozraké k návštěvě

Chrudim - Lidé z oblastní odbočky Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých (SONS) v Chrudimi zvou nevidomé, slabozraké i jejich případný doprovod na zítřejší Den otevřených dveří. „Přijďte se podívat, co nám v každodenním životě pomáhá a čím se bavíme. Najdete nás v Městském parku 274, v kanceláři číslo 23. Těšíme se na vás,“ zve za chrudimskou pobočku její pracovnice Jana Bubáková. V rámci SONS působí i několik klubů. „Máme například maséry, klub vodících psů a výcvikové středisko, klub zpívání a různá poradní střediska zahrnující prakticky všechny oblasti běžného života,“ doplňuje další člen SONS, Chrudimák Milan Mlateček.