Anglická drum´n´bass  roc- ková formace Kosheen je u nás v současnosti jednou z nejoblíbenějších tanečních formací. Kosheen již deset let pravidelně vystupují v Česku  a vytvořili si u nás silnou posluchačskou základnu. Pravidelně vystupují jako jedna z hlavních hvězd na všech největších letních hudebních festivalech u nás, jako např. Colours of Ostrava, Open Air Festival, Semtex Culture, Vysmáté léto, Sázavafest atd.
Kosheen pochází z anglického z Bristolu. Trio tvoří producenti Markee Substance a Darren Decoder společně se zpěvačkou Sian Evans. Jméno skupiny je kombinací japonských slov „starý" ('ko') a „nový" ('shin'). Jejich první album Resist vyšlo v září roku 2001 a dostalo se na osmou příčku albové hitparády v domovské Británii.
Druhé album Kokopelli vyšlo v srpnu 2003 a dostalo název podle mytologického boha Kokopelliho, zobrazovaného jako hráče na flétnu. Album se oproti předchozímu odklonilo od tanečních stylů a vsadilo více na kytary a zadumané až temné texty. V albovém žebříčku se v Británii vyhouplo až na sedmé místo a stejně tak první singl „All In My Head" vyšplhal na sedmou příčku tamní singlové hitparády. Písnička „Swamp" se např. objevila v oblíbené „kriminální sérii" Kriminálka Las Vegas.
Třetí album Damage vyšlo nejdříve v Evropě pod Universal music v březnu roku 2007. Edice alba Damage pro Anglii vyšla o pár měsíců později, a to v září se dvěma skladbami navíc — „Analogue Street Dub" a „Professional Friend". Jejich čtvrté studiové album bylo dokončeno již v květnu 2010 s předpokládaným datem vydání na konci stejného roku. Vydání bylo ale nakonec posunuto až na rok 2012. Album bylo pojmenováno Independence (nezávislost) a prvním hitsinglem byla skladba „Get A New One".
Aktuální páté album nese název Solitude. Kosheen se na něm toulají krajinami zvuků, experimentují – a výsledek zní většinou křehce a minimalisticky.
Orlický deník připravil ve spolupráci s pořadateli akce soutěž o deset vstupenek. Pokud se jí chcete zúčastnit, nenechte si ujít sobotní vydání, v němž přineseme soutěžní otázky.