Hudebníci z Glenn Miller Orchestra v režii Wila Saldena představují nový program a nahrávku s názvem Jukebox Saturday Night. S tímto programem bude big band vystupovat v letech 2018 a 2019.

„Jukebox Saturday Night je více než jen název našeho nového CD a programu. Je to také nádherná píseň nahraná Glennem Millerem v roce 1942. Je to leitmotiv naší nové show. Chceme vrátit kouzlo slavných dnů swingové hudby. Dny, kdy swing byl víc než jen hudba a hudba nebyla méně než swing,“ popsal kapelník Wil Salden.

Glenn Miller Orchestra tvoří tradiční big band a vokální skupinu The Moon-light Serenaders. Jejich hudební řemeslo, vkus a sehranost na pódiu zaručují hudební zážitek, večer plný swingu a elegance.

Orchestr zahraje evergreeny jako Jukebox Saturday Night, Blue Moon, Everybody Loves My Baby a What a Wonderful World.

Vstupenky na lednové turné po 12 městech České republiky mohou posluchači zakoupit v síti Ticketportal. Vyprodané už jsou koncerty v Ústí nad Labem a ve Zlíně.

Tajemná smrt legendy

Ve svých pětatřiceti letech byl Glenn Miller uznáván jako nová a nejzářivější hvězda americké jazzové scény. Hubený, vážně vypadající muž s kulatými brýlemi přinesl nový zvuk, založený ne na sólistech, ale perfektní harmonii celého orchestru.

Glenn Miller zemřel ve věku 40 let při nikdy nevysvětlené letecké nehodě, kdy během 2. světové války na cestě z Londýna do Paříže celé letadlo zmizelo.

Jednou z nedávných teorií je, že jej zasáhla bomba, kterou upustil jeden z bitevníků vracející se z náletů nad Německem. Sláva Glenna Millera ale nikdy nevybledla.

Turné Glenn Miller Orchestra v Česku
Odehráno:
6. ledna Ústí nad Labem
7. ledna Liberec

Následuje:
8. ledna Pardubice
9. ledna Hradec Králové
10. ledna Olomouc
11. ledna Ostrava
12. ledna Zlín
13. ledna Praha (v 17 a 20 hod.)
15. ledna Praha
16. ledna Brno
17. ledna České Budějovice
18. ledna Plzeň
19. ledna Tábor