Čtyřicet finalistek soutěže Miss Europe & World Junior – Princezny světa míří do našeho regionu. V pátek je přivítá město Ústí nad Orlicí a Region Orlicko – Třebovsko. Pro nejkrásnější dívky ze čtyřiceti nejen evropských zemí je připraven program, který jim přiblíží to nejlepší z regionu.

Neformálně ve sportovním duchu


„Pořadatel soutěže oslovil několik měst východních Čech, zda by neměla zájem o uspořádání propagační akce. Východní Čechy nebyly vybrány náhodně, volba české finalistky se totiž konala ve Svitavách. Nabídku jsme přijali, protože ji chápeme jako velkou příležitost pro další propagaci regionu,“ řekla včera Orlickému deníku koordinátorka akce Renata Šedová z ústecké firmy OHGS.

A co vlastně čtyřicítku „princezen“ v pátek čeká? „Nejdříve krátce navštíví secesní Hernychovu vilu v centru Ústí nad Orlicí, potom je ale již bude čekat zábava a adrenalin. Pak už totiž ve sportovním na vlastní kůži vyzkoušejí možnosti, které nabízí areál aktivní turistiky v Cakli. K dispozici jim bude horolezecká stěna nebo kajaky na Tiché Orlici. Měly by také samozřejmě vyzkoušet kola a in–line brusle na našich cyklostezkách. Nakonec za doprovodu sportovců zavítají na fotbalový a atletický stadion v Ústí nad Orlicí,“ přiblížila program Renata Šedová.

Jak manažerka dodala, „princezny“ bude doprovázet řada profesionálních fotografů a kameramanů, kteří mají pořídit unikátní fotografie i filmový materiál. Filmový sestřih bude vysílán v České televizi a v televizích dalších zemí. „Síly k přípravě této akce spojily město Ústí nad Orlicí a svazek Region Orlicko – Třebovsko s tím, aby své území prezentovaly něčím výjimečným. My jsme pojali prezentaci neformálně ve sportovním duchu, který znovu přiblíží region jako místo aktivní turistiky, moderních sportovišť v krásném zeleném prostředí. Chceme, aby svět věděl, co tu máme,“ uzavřela Šedová.

(rz, ký)