Podle místostarosty Františka Jiraského by reorganizace měla přinést úspory, například při vedení účetnictví, při úklidových pracích nebo údržbě.

Model výhodný nejen ekonomicky

Podobný model funguje také v Chocni, kde organizační složka města „Kulturní zařízení města Choceň" zastřešuje Panský dům, informační centrum a kino Máj. Jeho vedoucí Josef Horáček kromě ekonomického efektu vidí i další výhody: „Nemyslím si, že by to fungovalo špatně, naopak. Jsme schopni vyeliminovat, abychom nešli akcemi proti sobě, aby současně nebyl koncert v kině, Panském domě a v ´íčku´ turistická akce, navíc máme společné plakáty na všechny akce. Je to ekonomicky výhodné a na kvalitě to neubírá." Podle Horáčka je rozsah činností tak malý, že se to dá zvládnout.
Ve Vysokém Mýtě by byl záběr naopak hodně široký a sloučené instituce značně odlišné, proto by zřejmě měli každé zařízení spravovat jednotliví vedoucí. O řediteli nové společnosti vedení města ještě nerozhodovalo.
Současný M-klub klub má právní formu společnosti s ručením omezeným, ostatní jsou organizačními složkami města. „Pro novou organizaci jsme zvolili formu obecně prospěšné společnosti. Má to výhodu možného odpočtu DPH a také to vzbuzuje větší důvěru při jednání s partnery, například při zápůjčkách pro galerii," dodal František Jiraský.
V Letohradu šli cestou založení příspěvkové organizace města, která zastřešuje městské muzeum, informační centrum, knihovnu a kulturu, ředitelem je Jaroslav Moravec. „Situace má své výhody i nevýhody. Z pohledu komunikace radnice se šéfem zařízení je to určitě výhodnější model než mít čtyři ředitele příspěvkových organizací. Je to cesta k úsporám a další výhodou je součinnost a zástupnost lidí, spojování pracovních úvazků," uvedl výhody modelu ředitel. Zmínil však zároveň i nevýhody: „Z druhé strany nevýhoda je, že při prosazování potřeb jednotlivých středisek se většinou ředitel nedostane dál než za první bod. Navíc zjišťuji, že některé činnosti si trochu protiřečí, spravuji informační centrum, které má informovat o všech akcích ve městě, ale zájmem střediska kultury, které mám také pod křídly, je propagovat jenom středisko kultury. Úplně ideální také není, že ředitel je svým způsobem manažer, který podle potřeby celé organizace přelévá různé finanční toky a podpory. Je to trošku neprůhledné."