Hráči Chocně vlétli do zápasu jako vítr a Čaladi v brance domácích se měl co otáčet od první minuty. Lukáš Pilař a Pavel Prachař při prvních velkých šancích ještě neměli přesně seřízená mířidla. Ve třetí minutě při šanci Daniela Krále a opět hostujícího kapitána, už musel Čaladi dokazovat svoje umění. Pardubičtí zaměstnávali Tomáše Malého pouze střelami z dálky. S těmi si choceňský gólman hravě poradil. Přesto to byli domácí hokejisté, kteří se jako první radovali ze vstřelené branky. V 7. minutě, po hodně diskutabilním přechodu modré čáry, uspěl tváří v tvář Malému Fousek. Hosté pak dostali možnost přesilové hry a tu 4 sekundy před jejím koncem využil po přihrávce P. Prachaře Pavel Beránek.
V polovině úvodního dějství nastartoval svůj tryskáč Lukáš Pilař, ale na Čaladiho nevyzrál. Možnost přesilové hry dostala i „Závodka", ale v té se musela spíše bránit, než myslet na nějaké útočení. Při dvou choceňských šancích se ještě ubránila, ale na spolupráci P. Prachaře s Beránkem byla opět krátká – 1:2.
Uběhlo 23 sekund z druhé třetiny a domácí dostali po vyloučení Petra Schejbala možnost na reparát. Málem to pro ně ovšem skončilo jako jejich první přesilová hra. Už při hře v plném počtu musel Čaladi pořádně čarovat při šancích Krále, Roberta Bláhy, Tomáše Prachaře a Jana Krejzy. Pardubice se ocitly pod obrovským tlakem a byly nuceny si pomoci faulem. Spartak výhodou nepohrdl a Václav Lesák přesnou střelou od modré čáry poslal hosty do dvoubrankového vedení.
Pardubice dostaly další výhodu přesilové hry při vyloučení Lukáše Pokorného. Tentokrát domácí dokázali zaměstnat choceňského brankáře, nikoli však překonat. Pět minut před koncem druhé části vyslali L. Pilař s Beránkem na zteč svého kapitána a ten i přesto, že byl kvalitně osekáván Vlasákem, dokázal prostřelit Čaladiho počtvrté. Pátou branku hosté dali už pár desetinek sekundy po  konci druhé třetiny a nemohla tak platit.
Závěrečná třetina přinesla nejvíce branek v tomto z obou stran ofenzivně laděném zápase, který se musel všem přítomným divákům líbit. Náskok Chocně až na 7:1 postupně navýšili Lubomír Pochobradský, P. Prachař, Krejza. Pardubičtí snížili v 54. minutě, kdy se jim podařilo dotlačit puk do branky i s gólmanem a obránci. To špatně nesl choceňský brankář Tomáš Malý a rozhodčí mu dopřál luxusu být první ve sprše. Po minutě se už vlnila síťka i za Čaladim. P. Prachař doplnil další hattrick do své bohaté sbírky. Půlminutku před koncem utkání obral o puk Lukáš Pokorný za brankou Filipa Sajdla, domácího útočníka, který uznale před zraky hlavního arbitra poplácal svou hokejkou choceňského obránce přes lýtka. To se nezdálo T. Prachařovi, který když viděl, že sudí netrestá, poplácal pardubického hráče po zádech, což se trestalo. Domácím se konečně podařilo využít přesilovou hru za pouhé čtyři sekundy Jindřichem, který stanovil konečný výsledek na 3:8.

Bohumil Prachař, trenér HC Choceň: „Sehráli jsme velmi dobré utkání a potvrdili roli favorita. Jsme spokojení. Přehráli jsme soupeře po všech stránkách. Tentokrát to bylo dobré jak v obraně, tak v útoku. Samozřejmě, že nejvíc se prosadila první lajna, ale všichni zápas odehráli velmi dobře." (jh, bed)

ZH Pardubice – HC Choceň 3:8 (1:2, 0:2, 2:4)
Fakta – branky a nahrávky: 7. Fousek (Kubelka), 54. Procházka, 60. Jindřich (Vlasák) – 9. Beránek (P. Prachař), 13. Beránek (P. Prachař), 27. Lesák (Bláha), 35. P.  Prachař (Beránek, L. Pilař), 45. Pochobradský (Pokorný, T. Prachař), 44. P.  Prachař, 52. Krejza (T. Prachař), 55. P. Prachař (L. Pilař). Rozhodčí: Rulíček – Urubčík, Vepřovský. Vyloučení: 4:4 + Malý OK. Využití: 1:3. Oslabení: 0:1. Diváci: 158.
ZH Pardubice: Čaladi – Vlasák, Ludvík, Šejba, Jindřich, Šindler, Vondráček, Křečan, Procházka, Janecký, Koblížek, Kubelka, Musil, Havrda, Palaščák, Fousek.
HC Choceň: Malý, od 54. min. Sajdl – Florián, Schejbal, Lesák, P. Pilař, Novák, Luňák, Pokorný – P. Prachař, Beránek, L. Pilař, Krejza, Pochobradský, T. Prachař, Šeda, Bláha, Král.