HC Skuteč – HC Kohouti Česká Třebová 1:13 (0:5, 0:7, 1:1)

Branky a asistence: 59. Klusoň (J. Herynek) – 4. Fúzik (Vlček, Hemský), 6. Zítka (Janda), 12. Vlček (Fúzik, Hemský), 16. Zadina (Pelán, Jindřich), 18. Zadina (Fousek, Jindřich), 22. Fúzik (Hemský, Vlček), 25. Hemský (Pelán, Janda), 29. Lesák (Vlček, Hemský), 32. Vlček, (Fúzik, Hemský), 34. Fúzik (Vlček, Hemský), 37. Fúzik, 40. Hemský (Fousek, Vlček), 44. Vlček (Fúzik, Hemský). Rozhodčí: Veselý – Škorpil, Halbrštát. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. Diváci: 174. Česká Třebová: Nimmerrichter – Krejnus, Lesák, Poul, Řehák, Matys, Poskočil, Šťastný – Hemský, Vlček, Fúzik – Zadina, Jindřich, Fousek – Pelán, Janda, Zítka – Dítě.

Záměr trenéra Tomáše Topola se ukázal jako fantastický tah. Poskládal k sobě trojici Hemský, Vlček, Fúzik a elitní komando vystřílelo Třebovským tři body.

Od první minuty se hrálo na jednu branku. Na první branku Fúzika se příliš dlouho nečekalo. Zanedlouho se početný tábor fanoušků radoval podruhé, když přesilovku zužitkoval přesným švihem Zítka. Ve 12. minutě si vyměnili role Fúzik s Vlčkem a Kohouti udeřili potřetí. Jejich tlak poté přerušilo rozbité plexisklo na hrazení, ale pouze na krátkou dobu. Dva další góly v síti gólmana domácích stanovily účet první třetiny na 5:0 pro hosty.

Což bylo pro Skuteč ještě milosrdné, neboť ve druhé třetině to bylo s domácími mnohem horší.

Štvanici začal opět Fúzik a běžící pás se rozjel na plné obrátky. Na 7:0 zvyšoval Hemský, v 29. minutě připravila dvojice Hemský – Vlček střeleckou pozici obránci Lesákovi – 8:0.

To už bylo moc na gólmana A. Herynka, jenž přepustil své místo Vokounovi. A než se dostal do tempa, už lovil kotouč za svými zády po střele Vlčka. Desítku uzavřel znovu člen úvodní formace Fúzik. Aby toho nebylo málo, stejný hráč pak skóroval počtvrté v utkání gólem na 11:0 a tři vteřiny před koncem třetiny ukončil muka domácích Hemský.

Poslední gólovou radost si užili hosté v 44. minutě, když završil hattrick Vlček (0:13). Nebýt promarněných příležitostí Zítky, Hemského, Fúzika, Vlčka, Jandy a Pelána, mohlo být skóre daleko vyšší. Pelán pak ještě jednou ranou orazítkoval dvě tyče. Chvilka nepozornosti pak přinesla úspěch Skutči, když se čestné branky dočkal Klusoň a zkazil tím Nimmerrichterovi čisté konto.

HC Světlá nad Sázavou – HC Spartak Choceň 6:2 (4:0, 2:1, 0:1)

Branky a asistence: 3. P. Včela (Žák, Křišťan), 7. Kořínek, 16. Špatenka (Křišťan), 18. Křišťan (Žák, Blažek), 30. Kopecký (Jar. Doležal, Štros), 38. P. Včela (Kubát, Žák) – 23. Křečan, 50. P. Prachař (Florian, T. Prachař). Rozhodčí: Kukeně – Honza, Nedvěd. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. Oslabení: 1:0. Diváci: 290. Choceň: Malý (od 7. min. Sajdl) – Florian, Vyskočil, Bessonov, Novák, Kopsa, Jehlička – P. Prachař, T. Prachař, Fišer, Krejza, Fikejz, M. Pilař, Král, Křečan, Knytl.

Příležitost nastoupit od první minuty do branky Chocně dostal tentokrát Tomáš Malý, ale bohužel v ní dlouho nevydržel. Kapituloval po tečované ráně od modré čáry a v 7. minutě dostal poskakující kotouč na brankové čáře do sítě Kořínek. Jeho pozici následně zaujal v laufu chytající Sajdl. Ani on však domácím nezabránil ve skórování. V 16. minutě se tečí blýskl Špatenka a zvýšil už na 3:0. Světelští pak ještě v závěru měli možnost přesilovky, kterou využil Křišťan.

Stav 4:0 naznačoval, že tři body si Choceňští odvezou horko – těžko. Přesto trenéři zamíchali se sestavou, ve snaze probudit tým k většímu důrazu a zápalu do hry. To předvedl Křečan, když vybojoval puk na útočné modré čáře a v 23. minutě snížil. Snaha se Spartaku upřít nedala, jenže přišla chyba v defenzivě a náskok domácích pojistil Kopecký – 5:1. Hostím se nedařily ani přesilovky, byť měli i dvojnásobnou, využít ji nedokázali. Naopak při další jejich početní výhodě ujel P. Včela a stanovil stav po dvou třetinách na 6:1.

Dosavadní průběh nic nenasvědčoval tomu, že by se mělo utkání dramatizovat a nic na tom nezměnila ani závěrečná třetina.
Spartak to nezabalil, snažil se, jenže narážel na pevnou obranu. Korekce výsledku přišla pouze z hole P. Prachaře v přesilovce ve 49. minutě. Více branek Choceňští nepřidali.

(bed, van)