Na ledě Světlé nad Sázavou prohrála 1:4, celou sérii pak 0:3 a čeká ji boj o konečné třetí místo. Bod z Chrudimi nepřivezla ani Česká Třebová.

HC Světlá nad Sázavou – HC Spartak Choceň 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a asistence: 8. Žák (Křišťan), 10. Kubát (Kořínek), 37. Křišťan (Šíma, V. Ondřej), 53. Křišťan (Žák) – 5. Křečan (Král). Vyloučení: 7:8. Využití: 3:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 392. Choceň: Sajdl – Florian, Novák, Bessonov, Voříšek, Jehlička, Kopsa – P. Prachař, T. Prachař, Fikejz, L. Pilař, Pochobradský, Krejza, Křečan, Král, Knytl.

Čekání na finále se prodlužuje. Ani v tomto ročníku se Choceňští neutkají o titul v krajské lize. Stopku jim vystavili hokejisté Světlé nad Sázavou, když vyhráli všechny tři zápasy a mohou vyhlížet svého soupeře.
Zápas pro hosty nezačal vůbec špatně. V 5. minutě otevřel skóre Křečan, jenže tím byl střelecký prach vystřílen a poté už dávali branky pouze domácí. V polovině první třetiny Světelští otočili stav ve svůj prospěch a do kabin šli s náskokem.
Jinak vyrovnaný duel rozhodovala přesnější koncovka a také přesilové hry. V nich domácí naplno udeřili. Když v 53. minutě zvýšil vedení Světlé na 4:1 Křišťan, bylo o postupujícím do finále definitivně jasno. Pro Spartak sezona nekončí, ještě jej čekají dva duely o třetí místo.

HC Chrudim – HC Kohouti Česká Třebová 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Branky a asistence: 11. Kišš (Zrůst), 29. Urban (Plch), 34. Plch (Kišš), 47. Zrůst (Králíček), 60. Ježek – 38. Janda z trestného střílení, 44. Jindřich (Zadina). Rozhodčí: Najman – Kolář, Kalus. Vyloučení: 7:8, navíc Popler (ČT) 5 min. + TH.Využití: 2:1. Oslabení: 0:1. Diváci: 386. Stav série: 2:1. Česká Třebová: Nimmerrichter – Krejnus, Řehák, Lesák, Popler, Poskočil, Matys – Hemský, Vlček, Zadina – Fousek, Jindřich, Fúzik – Zítka, Janda, Dítě.

Můj dům, můj hrad. Také ve třetím semifinále série měli navrch domácí. Především pak gólově.
Herně na tom byli v úvodu lépe hosté a zaměstnali několika střelami gólmana Amenta. Největší možnost promarnil v 7. minutě Zítka, jehož sólový nájezd Ament chytil. Navlas stejně dopadl o pár vteřin později Hemský.
Chrudimským pomohla první přesilovka. Už se zdálo, že Kohouti oslabení přežijí, ovšem zbytečná chyba nakonec vedla k lacinému gólu Kišše, který navíc překvapil i brankáře střelou z těžkého úhlu. Třebovští v závěru třetiny zabrali, z náporu vytěžil šanci Janda, trefil ale jen tyč.
Podobný obraz nabídl i úvod druhé třetiny. Hostující Lesák vybídl ke skórování Fúzika, jenž „loženku" zazdil. V dalším přečíslení dva na jednoho Fousek nic nevymýšlel, vypálil, pouze vyprášil plastron gólmana Amenta. Chrudim trpělivě čekala, přežila pár ošemetných situací a v 29. minutě udeřila podruhé. Gól ze strany Kohoutů nepřišel ani v přesilovce, jenže naopak se dostavila hrubka Poplera a Plch svůj celek uklidnil – 3:0. Když to nešlo v přesilovce, zkusili to hosté v oslabení a uspěli. Z trestného střílení se prosadil Janda.
Vstup do závěrečné třetiny byl opět v režii hostí a přineslo to ovoce v podobě kontaktního gólu Jindřicha. Na obou stranách se množil počet vyloučených hráčů, narůstal počet přesilovek, ale i procento neproměněných gólovek. O slovo se v tomto případě přihlásil třebovský Zítka, který trestuhodně minul poloprázdnou branku. To na druhé straně Zrůst se nemýlil a vrátil Chrudimi dvougólový náskok.
Prakticky trvalá hra v oslabení brala Kohoutům síly a čas na to, aby mohli s výsledkem něco udělat. Konečnou podobu skóre dal střelou do prázdné branky Ježek – 5:2.

(bed, van)