Krajské hokejové ligy si v těchto dnech vybírají sváteční přestávku, ale to neznamená, že by veškeré dění utichlo. Právě naopak.

V pátek se na jednom zimním stadionu a na jednom ledě sejdou nejlepší hráči, kteří v této sezoně brázdí kluziště v obou východočeských soutěžích.

Když už All Star Game, tak v plné parádě. Nejlepší hokejisté reprezentující krajské ligy Pardubicka a Královéhradecka vyrukují v podvečer na litomyšlském stadionu do Utkání hvězd ve speciálních dresech.

A sestavy? Ty budou rovněž speciální. Trenéry týmu Pardubického kraje budou Jan Svatoš (HC Litomyšl), Igor Čikl (HC Slovan Moravská Třebová) a Dušan Schweinfurter (HC Hlinsko). Trenérské trio Královéhradeckého kraje tvoří Ludvík Berger (HC Náchod), Jiří Hamáček (HC Jaroměř) a Jan Berger (Mountfield HK).

Pardubické barvy budou hájit mimo jiné tři nejproduktivnější hráči krajské ligy Matěj Pavlovský, Igor Čikl a Vojtěch Augustin (všichni Moravská Třebová), elitní českotřebovští střelci Marek Hemský a Jakub Fúzik, domácí litomyšlské hvězdy Michal Skoumal a Rostislav Pilavka, Marek Kišš z Chrudimi a další osobnosti ligy. Brankářské role, často tak nevděčné v podobných zápasových exhibicích, se chopí Matěj Pešek z Chotěboře, Matěj Dostál ze Skutče a Vladislav Koutský z Chocně.

Do svatyně Královéhradeckého kraje se postaví Zdeněk Biegl (Nové Město) a Petr Lochman (Třebechovice). V poli do boje vyrukují rovněž přední hráči ligových statistik, mimo jiné Aleš Hlavnička a Jiří Světlík (oba z Jaroměře) či Miroslav Fišer z Hronova.

Organizace premiérového Utkání hvězd Pardubicka a Královéhradecka se chopil litomyšlský hokejový oddíl.

„Využíváme vánoční přestávku v lize pro uspořádání tohoto zápasu. Chceme nabídnout divákům perfektní hokej. Oslovili jsme deset klubů v Pardubickém kraji, které pošlou svoje top hráče. Úspěch jsme měli rovněž u celků v sousedním Královéhradeckém kraji,“ uvedl manažer HC Litomyšl Martin Vandas.

„Výtěžek z utkání předáme nadaci Ruka pro život. Věřím, že hlediště stadionu zaplní nejen domácí diváci, ale že přijedou i početní fanoušci z okolních měst,“ doplnil manažer informaci o charitativní podtextu akce.

Program v Litomyšli nebude jen o samotném hokeji. Doplní jej vystoupení mladých krasobruslařů z České Třebové, autogramiáda prvoligových hokejistů LHK Prostějov a na závěr večera diskotéka na ledě.