Klub zvolil jinou metodu, než je obvyklé v jiných týmech. „Máme nastaven prakticky stejný model jako minulý rok. Hráči se připravují individuálně a je jen na nich, v jaké kondici se zapojí do přípravy na ledě," podotkl manažer A týmu Pavel Prachař.
Nese to však úskalí. Zvolený plán může mít trhliny. Pokud hráči nepřijdou připraveni, vidí Pavel Prachař východisko, které všechny nepotěší: „Od jejich připravenosti se bude následně odvíjet jejich role v mužstvu. Může se stát, že pokud hráč nepřijde připraven, v mužstvu nezůstane," dodal.
Už je ale jisté, kdo je v kabině bude vítat. Proč měnit něco, co funguje. Na trenérské pozici se změny dít nebudou. Ale k něčemu přece jen dojde. „Nastavený cíl se v minulém ročníku splnil a rozhodli jsme se, že mužstvo povede do další sezony Bohumil Prachař. Navíc se nám k juniorům vrátil Honza Svatoš a chtěli bychom tyto kategorie více propojit. Zlepšit zapojování talentovaných juniorů do tréninků s muži. Pravděpodobně dojde i k trenérskému propojení. Jan Svatoš bude zastávat funkci asistenta trenéra u A mužstva," plánují podle Prachaře, jenž už se letos po ledě prohánět nebude, v Chocni.
Otázkou tedy zůstává, kdo bude choceňským fanouškům v nadcházející sezoně dělat radost.
Kostra týmu se podle našich zpráv příliš měnit nebude, ale ke změnám dojde. Čeká se na velké jméno do defenzivy, ale jméno je zahaleno tajemstvím. „Kostra mužstva zůstane stejná. Chtěli jsme doplnit dvěma obránci a útočníkem. Naneštěstí se zranil Filip Sajdl a jako prioritu jsme řešili brankáře. Přichází k nám Ruda Bernart, který má zkušenosti s druhou ligou ve Vrchlabí a krajem na Hradecku. Do útoku přišel Martin Šejba ze ZH Pardubice. A nově se nám podařil dotáhnout příchod obránce Davida Vondráčka, dle mého názoru jednoho z nejlepších obránců, co v loňské sezoně nastupoval v krajské soutěži. Navíc jsme dotáhli přestup Lukáše Pilaře. Lukáš už je od této sezony hráč Chocně. V jednání je ještě jeden obránce, na kterého čekáme a je pro nás prioritou, ale na odtajnění je ještě brzo," prozradil manažer týmu.
Většina mužstva by měla vyjet poprvé společně na led příští týden. Bude to ovšem pořádný zápřah. Kdo tedy nepřijede připraven, má smůlu. „Na led půjdeme pravděpodobně osmého září. Bude to intenzivní. Budeme trénovat čtyřikrát týdně a ty dávky budou výrazně větší. Sezona začíná brzo a bude potřeba dohnat ztrátu z pozdního nástupu na led," řekl zcela jasně Prachař a přidal i plán přípravných utkání: „Vzhledem k tomu, že máme jen tři týdny, odehrajeme tři přátelská utkání. Doma s Jaroměří a Třebechovicemi. Pojedeme do Jaroměře. V jednání je ještě domácí utkání s Novým Městem nad Metují."
První ostré utkání čeká na Spartak 4. října a hned na úvod se střetne doma s Moravskou Třebovou, jedním z favoritů soutěže.