HC Kohouti Česká Třebová – HC Slovan Moravská Třebová 4:3 po prodl. (1:2, 1:0, 1:1)
Branky a asistence: 14. Jindřich (Poul), 33. Vlček (Hemský, Poskočil), 50. Hemský (Lesák), 63. Hemský (Poskočil, Vlček) – 6. Faltus (Aulehla), 9. Aulehla (Maška), 54. Koranda (Faltus, Aulehla). Rozhodčí: Rulíček – Kolář, Silacký. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Diváci: 497. Česká Třebová: Mahdal – Matys, Poskočil, Poul, Řehák, Krejnus, Lesák – Pelán, Janda, Dítě – Zadina, Jindřich, Fousek – Hemský, Vlček, Fúzik.

Jak už bylo zmíněno výše, lépe začali Slovanisté. Nejprve zaváhal gólman Mahdal a Faltus rozvlnil síť poprvé, druhý hřebíček zatloukl v deváté minutě po přečíslení tři na jednoho Aulehla.
Na tahu tak byli domácí. A dočkali se kontaktní branky. Po pravém křídle pláchl obránce Poul, přihrál před branku, kde se nejlépe zorientoval Jindřich – 1:2. Na konci třetiny putoval na trestnou lavici Fúzik, i když jeho (ne)faul viděl asi jen rozhodčí. Nicméně Kohouti se do přestávky ubránili a pokračující přesilovku hostí ubránili i na začátku druhé třetiny.
Vzápětí se domácí nadechli k mohutnému náporu. Matys poslal do gólové šance Dítě, jehož střelu vytěsnil Kyša pravým betonem. Ujal se až pokus Vlčka v 33. minutě, když ještě před tím promarnili gólové pozice Poskočil s Hemským. V táboře Třebovských mohlo být veseleji, jenže Dítě zblízka přestřelil.
Recept, jak vyzrát na brankáře Slovanu ukázal Hemský, který přešel přes tři hráče a vychutnal si i gólmana Kyšu – 3:2. V té době měli Kohouti zápas pod kontrolou a tříbodovému zisku byli blízko. Bohužel po následné boxerské vložce rozdělil sudí Rulíček tresty poněkud nepochopitelně a hosté dostali výhodu přesilovky. Tu sice nevyužili, ale pouhé dvě vteřiny po návratu Fúzika na led chyboval brankář Mahdal a Koranda srovnal na 3:3. Třebovský muž v masce však poté svou chybu odčinil, když lapil tutovku Faltuse.
Šlo se do prodloužení. Kotouč si vzal ve třetí minutě nastaveného času Hemský a zajistil domácímu mužstvu dva body.
Tomáš Topol, trenér České Třebové: „Věděli jsme, že proti nám stojí vynikající soupeř. Mužstvo předvedlo kvalitní a soustředěný výkon, na hráčích bylo vidět velké odhodlání. Vyrovnávací gól soupeře na tři tři byl mrzutý, ale věřil jsem, že prodloužení zvládneme. Zápas měl výbornou atmosféru, děkujeme fanouškům.    (bed, van)