Rozlučka teprve proběhne. Kapitán Kohoutů PETR VLČEK se ohlédl za utkáním s Litomyšlí i celým play off. Rovněž předeslal, že na ukončení sezony se to možná rozjede.

Petře, v nedělním utkání jste uspořádali divákům i Bohuslavu Šťastnému hodně slušný koncert na ledě?
Na konec sezony se nám to docela povedlo (usmívá se).

Kde se to ve vás vzalo? Nášup, který nečekal asi nikdo.
My jsme si řekli, že chceme potvrdit výhru z Litomyšle. I když tedy musím říci, že soupeř byl na začátku lepší, ale poté už mi hosté přišli odevzdaní, pouze jen dohrávali, kdežto my jsme neustále plnili to, co jsme měli.

Nahrál jste mi, protože na začátku utkání měla Litomyšl šance, kde mužstvo podržel Kamil Nimmerrichter?
To je stoprocentní pravda. V té fázi jsme opravdu nehráli dobře. Pak nám pomohly dva góly, které jsme vstřelili, a od té doby jsme byli jasně lepší.

Gól jste sice nedal, ale připsal jste si čtyři asistence. Jaké máte hodnocení na svou osobu?
Nějaké šance jsem měl a gól jsem určitě dát mohl, ale když jsme vyhráli, tak jdou osobní statistiky stranou. Samozřejmě, že bych byl rád, kdybych sezonu ukončil i gólem, ale vůbec nic se neděje.

V kapse máte pohár za třetí místo, k tomu bronzové medaile. Jak hodnotíte vystoupení Kohoutů v play off v letošní sezoně krajské ligy?
Hlinsko jsme přehráli. To byla z mého pohledu jednoznačná série pro nás, až tedy na ten jeden nepovedený zápas u nich. Série se Slovanem byla podle mě předčasným finále, protože oba týmy chtěly hrát hokej. My jsme tam první zápas smolně prohráli, obě mužstva si držela domácí neporazitelnost. Ovšem rozhodl poslední duel, kde jsme se porazili sami, protože jsme vedli čtyři jedna.

Slovanu stačily pouze tři zápasy na to, aby ovládl letošní ročník. Je to překvapení, že Světlá neuhrála ani jedno utkání?
Určitě je překvapení, že Slovanu stačily pouhé tři zápasy. Ale já jsem to Moravské Třebové přál a myslím, že i většina kabiny. Ta série mezi námi byla fakt dobrá. Slovan ukázal, že mu titul patří naprosto zaslouženě.

Už proběhla oslava bronzové příčky?
S klukama, s vedením a se sponzory jsme si sedli v klubovně. Něco jsme si k tomu řekli. Nic velkého to nebylo, protože většina kluků šla normálně do práce. Za čtrnáct dní máme oficiální rozloučení, kde to oslavíme.

A tam se to rozjede?
I to je možné (směje se).