Petr Voříšek.
„S trenérem Mlejnkem jsme situaci pečlivě rozebírali. Poprvé po skončení první části krajské ligy, tedy po šesti zápasech. Podruhé po sérii tří utkání ve druhé části soutěže. Domluvili jsme se, že další spolupráci probereme po domácím utkání s Lanškrounem. Pan Mlejnek nám dva dny před termínem tohoto zápasu oznámil, že po derby s Lanškrounem bez ohledu na výsledek skončí. Respektovali jsme jeho rozhodnutí, vyrovnali veškeré závazky, podali si ruce a rozloučili se," vysvětluje předseda hokejového oddílu TJ Lokomotiva Česká Třebová Vladimír Vaněk.
Před sezonou zaznívaly z českotřebovského klubu možná až příliš optimistické hlasy. Některé dokonce naznačovaly, že by mužstvo mohlo po první části krajské ligy postoupit do elitní skupiny A.
„Jsem realista a tohle si opravdu nemyslel. Choceň s Chrudimí jsou výkonnostně jinde. Totéž platí o Pardubicích, které mají k dispozici velkou zásobárnu hráčů, kteří v minulosti prošli základnou extraligového klubu. Na druhé straně jsem ovšem nečekal, že prohrajeme všech deset zápasů. Změnu na postu trenéra jsme museli udělat, mužstvo potřebuje dostat nový impulz. Je obdivuhodné, kolik na naše domácí zápasy, i přes dlouhou sérii porážek, chodí diváků. Chtěl bych jim za to poděkovat," říká Vladimír Vaněk.
Stopy zklamání byly po skončení nedělního zápasu s Lanškrounem vidět ve tváři trenéra Kamila Mlejnka, který měl o svém angažmá v České Třebové jiné představy.
„Určitě ano. Před sezonou jsem prohlásil, že mužstvo může bojovat o střed tabulky, přičemž jsem měl na mysli pomyslnou tabulku tvořenou všemi jedenácti mužstvy. Bohužel se nám nedařilo, což mělo více příčin. Měli jsme obrovské problémy se střílením branek, katastrofálně jsme hráli i přesilové hry. Když se k tomu přidala silná marodka, byl to opravdu velký problém. Rozhodl jsem se skončit, třeba se mužstvo zvedne. Rád se do České Třebové někdy přijedu na hokej podívat," komentoval Kamil Mlejnek.
Novým trenérem Lokomotivy se stal Petr Voříšek z Litomyšle, kterého nabídka jeho bývalého klubu potěšila.
„Ano, je to pravda. Tři roky jsem tady hrál, není mi jedno, jak se České Třebové v krajské lize daří a nedaří. Nevěřím tomu, že mužstvo je tak špatné, aby muselo jen prohrávat. Je mi jasné, že nebude snadné kluky psychicky a herně zvednout, nicméně se o to musíme všichni pokusit, aby se Lokomotiva opět rozjela," zdůrazňuje bývalý útočník, který ještě v nedávné minulosti oblékal dres českotřebovské Lokomotivy s číslem 16.
Trenérská premiéra čeká Petra Voříška v neděli 2. prosince, kdy Česká Třebová přivítá Poličku. (van, bed)