Domácí hokejisté měli navrch bruslařsky, byli důraznější v osobních soubojích a zejména v předbrankovém prostoru. Kohoutům citelně chyběla dvojice zraněných obránců Poul s Lesákem.

HC Litomyšl – HC Kohouti Česká Třebová 4:3 (3:2, 1:1, 0:0)
Branky: 6. Ropek, 4. Koudelka (Drobný, Š. Švec), 8. Ropek (Vomočil), 37. Pavlák (Ondráček) – 2. Fúzik (Dítě), 8. Fúzik, 34. Vlček (Zadina, Hemský). Rozhodčí: Prchal – Holeček, Škorpil. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 520. Litomyšl: Kalousek – Ondráček, Fajfr, Lustyk, Kosejk, Vacek, Skalník – Pavlák, M. Švec, Jankovský – Š. Švec, Koudelka, Drobný – Ropek, Dospěl, Vomočil – Dvořák, Hynek. Česká Třebová: Mahdal – Krejnus, Klíma, Poskočil, Papadopulos, Matys, Řehák – Zadina, Vlček, Hemský – Dítě, Jindřich, Fúzik – Zítka, Janda, Pelán.

Poslední dobou se stává trendem, že hokejisté do zápasu vlétnou jako uragán a zařídí vše podstatné. Za osm minut padlo pět branek.
Nejprve se radovali hosté po gólu Fúzika, jenže z vedení se dlouho těšit nemohli. Dvojice Matys – Řehák zaváhala, k puku se dostal Ropek, jehož následnou střelu si Matys srazil do branky – 1:1. Litomyšl záhy nato poslal do vedení veterán Koudelka. Divoké minuty pokračovaly. Hosté přečkali oslabení a hned po návratu Klímy na led udeřil svým druhým gólem Fúzik. Časomíra ukrojila pouze 39 sekund a bylo vše jinak. Třebovští propadli v útočném pásmu, do otevřené obrany se vřítil Ropek a Mahdal potřetí kapituloval.
Na další branky se čekalo až do poloviny zápasu. Z vyrovnání se Kohouti radovali v 34. minutě, kdy Zadina připravil perfektní střeleckou pozici Vlčkovi – 3:3. Třebovští pak absolutně nezvládli přesilovku, domácí se bez potíží ubránili a v čase 36:25 dali čtvrtý gól. V závěru třetiny neuspěli v jasných šancích Hemský se Zadinou.
Úkol do závěrečné třetiny byl jasný, pokusit se minimálně vyrovnat. Jindřich však nechal vyniknout Kalouska a Pelán přestřelil. Na druhé straně měli Třebovští štěstí po ráně Ondráčka, která zazvonila na tyči. Když v závěru neuspěl z otočky Vlček, odjeli Kohouti z Litomyšle s prázdnou.

(bed, van)