HC Kohouti Česká Třebová – HC Hlinsko 9:3 (1:0, 5:0, 3:3)
Branky: 5. Fúzik (Fischer, Jindřich), 23. Vlček (Hemský, Zadina), 29. Jindřich, 34. Vlček (Hemský), 37. Vlček (Hemský, Škvor), 39. Zadina (Hemský, Škvor), 41. Vlček (Fink, Hemský), 54. Fousek (Markl, Poskočil), 58. Markl (Fúzik) – 47. Pazdera (Plachý, Havel), 77. Bláha (Doležal), 57. Plachý. Rozhodčí: Čížek – Padevět, Plch. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Oslabení: 1:0. Diváci: 559. Česká Třebová: Nimmerrichter – Škvor, Poskočil, Fink, Schejbal, Lesák, Řehák, Váně – Hemský, Vlček, Zadina – Fischer, Jindřich, Fúzik – Zítka, Pelán, Fousek – Markl.

Jsou zpátky. Co slíbili, předvedli.
Museli si udobřit fanoušky a ti jim zatleskali.
Kohouti nasázeli Hlinsku devět branek, zvítězili 9:3. Kapitán Vlček vstřelil čtyři góly.
Získali druhý bod a dnes mohou sérii ukončit.
Utkání jelo podle scénáře prvního duelu. Kohouti zmáčkli soupeře a vytvářeli si šanci za šancí. Proměnili jedinou v 5. minutě. Hlinečtí se k ničemu nedostali.
Až na začátku druhé třetiny zazdil tutovku Zídek.
Tím nabudil domácí, kteří nakročili k druhému bodu v sérii.
Perfektním blafákem se blýskl Vlček, šikovnou střelu zápěstím vyslal Jindřich.
Stav 3:0. Jasná záležitost.

Když kapitán zavelíNa prsou písmeno C je tak trochu závazek. Kapitánem nemůže být každý. Petr Vlček je tím vyvoleným, kdo musí mužstvo nabudit, nebát se mluvit v kabině a předvádět skvělou práci na ledě. Ve třetím čtvrtfinále naplno ukázal, že je pan hokejista. Postaral se o čtyři góly.

Herní pohodu stvrdil při vlastním oslabení Vlček po spolupráci s Hemským.
Závěr třetiny? Pohádka. Hattrick zkompletoval Vlček a na půl tucet zvyšoval Zadina.
Do hlinecké „klece" se dostal na poslední třetinu L. Černý. Stylově jej přivítal Vlček, když ho donutil lovit puk z brány. „Jsem rád, že jsme odčinili slabý výkon a prohru ve druhém utkání. Mám radost, v play off jsem se gólově prosadil poprvé a hned čtyřikrát, snad mě střelecké štěstí neopustí," přeje si třebovský kapitán. Nakonec kapituloval i domácí gólman Nimmerrichter po ráně Pazdery.
Do sestavy Kohoutů se vrátil po dlouhé pauze Fousek a návrat oslavil gólem. Závěr si domácí pokazili dvěma inkasovanými góly, ale tečku za jinak vydařeným utkáním udělal štírek Markl.
„Po herním výpadku v Hlinsku jsme sérii naklonili na svoji stranu. Ke konci střetnutí hráči trochu polevili, ale celkově odvedli velmi dobrou práci. Podobný výkon budeme chtít předvést v úterním utkání na ledě soupeře," komentoval zápas trenér Jaromír Jindřich.
Gólman Kamil Nimmerrichter to viděl z brankoviště takto: „Zvládli jsme třetí a hodně důležitý krok, ten možná nejtěžší je před námi. Dopředu hrajeme velmi dobře, dáváme góly, ale jako tým bychom měli přidat v defenzivě," upozorňuje.

HC Slovan Moravská Třebová – HC Spartak Choceň 3:4 po sam. náj. (1:1, 1:0, 1:2 – 0:1)
Branky: 7. Muselík (Pokorný), 22. Muselík (Pokorný, Řehulka), 45. Černý (Duba, Rosendorf) – 4. P. Prachař (T. Prachař, Kopsa), 42. L. Pilař (P. Prachař, T. Prachař), 60. T. Prachař (L. Pilař, P. Prachař), rozhodující nájezd Řezníček. Rozhodčí: Doležal – Kukeně, Křivohlavý. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:2. Oslabení: 0:0. Diváci: 510. Choceň: Zelený – Kopsa, Vyskočil, L. Pilař, Fikejz – Křečan, Knytl, T. Prachař, M. Pilař, P. Prachař, Krejza, Král, Pochobradský, Řezníček.

ZNAMENITÝ výkon podal v neděli v podvečer gólman Chocně Martin Zelený. Jeho výkon gradoval v samostatných nájezdech.V kinech běží film s Leonardem DiCapriem – Revenant Zmrtvýchvstání. Snímek, jež je inspirován životem jakéhosi hraničáře.
A už má i druhý díl.
Spartak Choceň – Zmrtvýchvstání.
Režírovali ho sami hráči. Od vyřazení v Rehau aréně je dělila půlminuta. Pak napřáhl Tomáš Prachař a vyrovnal na 3:3. Rozhodnout musely nájezdy.
Choceň potřebovala vyhrát, jiná cesta nebyla. Podle toho to na ledě vypadalo. Strhující bitva.
Hosté se ujali vedení už ve čtvrté minutě. Stejně rychle ale vyrovnal Muselík.
Už tady to vypadalo na vyrovnaný duel, kdy budou rozhodovat maličkosti. A přesilovky.
První využitou měl na svědomí domácí Muselík.
Pro Spartak klíčové okamžiky přišly v polovině výtečného zápasu.
Nejprve bratři Prachařové ujeli obraně, ale Pavel Prachař nedotáhl blafák dle představ. Vzápětí celá střídačka držela pěsti gólmanovi Zelenému, jenž čelil trestnému střílení Řehulky. Chytil. Živá voda pro Spartak.
Poslední dvacetiminutovku zahájili hosté v přesilovce a Lukáš Pilař pálil přesně – 2:2. Jenže hned krátce nato se to samé podařilo i Černému. Slovan byl blízko. Chybělo málo a slavil by postup do semifinále. Choceňští sáhli k power play. Vyšlo to, když 27 sekund před koncem vyrovnal T. Prachař.
Skvělý zápas gradoval v nájezdech. První šest borců neuspělo. Čtvrtá série rozhodla. Řezníček se rozjel a dal Spartaku naději na obrat. Napsali Choceňští příběh?
„Jsem spokojen s utkáním a samozřejmě i s výsledkem. Ukázali jsme, že umíme hrát hokej, umíme bojovat a když chceme, tak to dokážeme. Nastoupili jsme bez dvou hráčů základní sestavy, nicméně mě jejich absence nemrzí a možná bude i pokračovat. Velkou pochvalu zaslouží gólman," hodnotil utkání trenér Bohumil Prachař.

Gesto fair play Jakuba ŘezníčkaChyběly necelé tři minuty do konce zápasu, když zůstal po souboji u mantinelu ležet choceňský Jakub Řezníček. Po chvíli si toho všiml rozhodčí a hodlal vyloučit domácího hráče. Avšak Řezníček projevil velké gesto, když rozhodčímu řekl, že se o faul nejednalo a ten trest odvolal. V takovéto chvíli a za takového stavu je to čin, který se jen tak nevidí.