Obhájce loňského prvenství nejprve vyrovnal sérii vítězstvím na domácím ledě 7:5 a o dva dny později oslavili Choceňští titul.

HC Spartak Polička – HC Spartak Choceň 3:4 po sam. náj. (1:1, 0:2, 2:0)
Fakta – branky a asistence: 12. Šutera (Martinů, Tobiáš), 57. Martinů (Tobiáš, Šutera), 57. Tobiáš (Šutera, Martinů) – 20. Kobr (Lukes), 26. Kobr, 33. Kobr (Kučera, Matějka), rozhodující nájezd Kobr. Rozhodčí: Kalus – Motýl, Sedlák. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 169. Konečný stav: 1:2.
HC Spartak Polička: Lidmila – Hnát, Charvát, Nunvář, Švanda – Holec, Jílek, Koudelka, Krejčí, Martinů, Šerejch, Šutera, Boštík, Tobiáš.
HC Spartak Choceň: Kaizrlík – Vacková, Kolář, Lukes, Sajdl, Matějka – Kobr, Kučera, Gregar, Lichtag, Lipenský, Javůrek, Čižinský, J. Hájek.

Šlo o hodně. Oba týmy chtěly titul a podle toho také vypadal začátek utkání. Opatrnost a nervozita se vkrádala na hole hráčů, kteří se zaměřili hlavně na obranu a dodržování taktických plánů.
Jako první z šedi vystoupil domácí Šutera, to už byla odehrána více než polovina třetiny. Jenže jeho branka nikomu nohy nerozhýbala, dále bylo k vidění mnoho nepřesností. Až v poslední minutě se k velkému výkonu vzepjal choceňský Kobr a vyrovnal.
Důrazná promluva v kabině hostí přinesla své.
Mužstvo si vzalo k srdci trenérova slova a začalo hrát svoji hru. Že to jde, dokumentovala především elitní formace Chocně, která se postarala o střelecký zápis. V několika šancích selhali Gregar s Kobrem, ale druhý jmenovaný vzápětí obral o kotouč váhajícího obránce domácích na modré čáře a samostatný únik vyřešil jako zkušený „mazák" – 1:2. Poličská družina byla otřesená, čehož mohl využít znovu Kobr, ale v dalším sólo útoku přestřelil.
Mrzet ho to mohlo jen do 33. minuty, než první útok sevřel domácí Spartak do kleští a Kobr završil hattrick. Na závěr promarnili velké příležitosti Kolář, Gregar a Kučera, což se ukázalo jako zlomový moment.
Hosté v závěrečné třetině hodně zjednodušili hru, nikam se nehnali a nepouštěli domácí do výraznějšího tlaku. Jenže by to nebyl choceňský dorost, aby si neodpustil další velký „blackout". V 57. minutě Poličští během několika sekund dvakrát skórovali a poslali zápas do prodloužení.
V nastaveném čase se nerozhodlo a na řadu přišly nájezdy. Po třech sériích byl stav 0:0. Náhlou smrt zahájil domácí Tobiáš, ale Kaizrlík jeho střelu pod vyrážečku kryl. Následně se rozjel k nájezdu hostující kapitán Kobr, zamířil mezi betony, ohlédl se a mohl slavit. Titul míří do Chocně. Zaslouženě.  (bed, šed)