Za celý zápas vyprodukovali 18 střeleckých pokusů, jenže žádný nenašel svůj cíl. Choceň se tak vrátila s prázdnou.

HC Hlinsko – HC Spartak Choceň 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Branky: 6. Havel (Kavalír), 10. M. Bureš (Sobotka), 27. Bláha (Hron, Šír), 35. Zdražil (Sobotka), 50. Kavalír (Havel), 56. M. Bureš (Pazdera). Rozhodčí: Kolář – Kalus, Motýl. Vyloučení: 8:4. Využití: 1:0. Diváci: 130. HC Spartak Choceň: Malý – Florián, Bessonov, Voříšek, P. Pilař, Novák, Jehlička – P. Prachař, T. Prachař, Fišer, L. Pilař, Pochobradský, Křečan, Fikejz, Knytl, M. Pilař.

To čekal málokdo z choceňských příznivců. Ti už čekali, jak přijde další výhra a tři body do tabulky, jenže realita na ledě byla jiná.
Začátek nenápadně připomínal duel v Chrudimi, kde Spartak také nezvládl nástup do zápasu. Hned jeho první přesilovka postrádala šance, zatímco domácí v oslabení třikrát nebezpečně ohrozili Malého v brance. V utkání slavila úspěch jednoduchá hra Hlinska. V čase 5:30 poslal domácí do vedení Havel. Následně měli Choceňští výhodu v přesilovce pět na tři, jenže trio Hlineckých se rozebrat nenechalo. A když skončil za zády Malého šťastně odskočený kotouč z hole Bureše, svítil po první třetině stav 2:0. Statistika hovořila za vše. Spartak hrál bezmála osm minut v početní výhodě, ale vyprodukoval pouhých sedm střel za celou třetinu.
Choceňští vypadali mnohem lépe v úvodu druhé třetiny, ale z vytvořených šancí nebyla gólová ani jedna. To na opačné straně hřiště zvýšil na 3:0 v přesilovce Bláha a od té doby hra hostí postrádala nápad a kombinaci. Hlinečtí měli lepší pohyb, byli dříve na puku, stíhali napadat rozehrávku hluboko v útočném pásmu, a proto celkem jednoduše upravili v 35. minutě na 4:0.
Trenéři Chocně v poslední třetině několikrát pozměnili složení formací, ale ani to efekt nepřineslo. Gólman Veselý si před zápasem myslel jen těžko, že by vychytal čisté konto proti takovým střelcům, jako jsou Fišer nebo Pavel Prachař. Jenže minuty plynuly a po závěrečné siréně se mohl se svými spoluhráči radovat z výhry 6:0.
Hokejisté České Třebové měli hrát utkání včera v Poličce, ale vlivem velké marodky v jejich řadách bylo utkání již dopředu odloženo. „Potýkáme se s rozsáhlou marodkou, kterou ještě zvýšila úterní dopravní nehoda našich hráčů, kteří cestovali na trénink ze Žďáru nad Sázavou. Budeme rádi, když dáme dohromady sestavu na nedělní domácí zápas s Pardubicemi," uvedl pro web klubu předseda Vladimír Vaněk.
Odčinit porážku budou moci Choceňští netradičně v sobotu proti M. Třebové.

(re, bed)