HC Kohouti Česká Třebová – HC Slovan Moravská Třebová 11:3 (5:1, 4:1, 2:1)
Branky: 3. Fúzik (Jindřich, Fischer), 5. Vlček (Zadina, Hemský), 13. Fousek (Pelán, Váně), 14. Pelán (Fischer, Fúzik), 19. Fischer (Lesák, Fúzik), 33. Jindřich (Lesák, Fúzik), 34. Jindřich (Fúzik, Škvor), 37. Zítka (Řehák, Váně), 38. Fischer (Fúzik, Jindřich), 43. Fúzik (Váně), 45. Schejbal (Váně) – 17. Čikl (Aulehla), 40. Faltus (Aulehla), 47. Kučera (Schneider, Mička). Rozhodčí: D. Kolář – Škorpil, Gregar. Vyloučení: 4:3, navíc Vlček, Jindřich 10 min. OT – Rajnoha 10 min. OT. Využití: 2:0. Diváci: 698. Stav série: 1:1. Česká Třebová: Nimmerrichter – Škvor, Poskočil, Fink, Řehák, Lesák, Váně – Hemský, Vlček, Zadina – Fischer, Jindřich, Fúzik – Zítka, Pelán, Schejbal – Fousek, Markl. Moravská Třebová: Vlach (14. Gottwald) – Rajnoha, Rosendorf, Kvapil, Pokorný, Kutmon – Aulehla, Čikl, Faltus – Muselík, Prokop, Radimecký – Mička, Schneider, Kučera – Fikr.

O vítězi nebylo pochyb. Od první minuty bylo zřetelné, že stav bude po dvou zápasech 1:1.
Kohouti dominovali.
Diváci je hnali. Bouřlivá kulisa hnala domácí kupředu.
A hráči? Ti je vyslyšeli.
Okořenili to jedenácti góly.
První měl na svědomí Fúzik a skvělou spolupráci po ose Škvor – Zadina zakončil parádním blafákem Vlček. To vše za pět minut.
Tutovku měli i hosté, jenže Aulehla se mohl jen chytit za hlavu, když trefil tyčku zcela prázdné brány.
Co přišlo potom, byla lahůdka.
Kohouti koncertovali. Fousek s Pelánem vyhnali gólmana Vlacha z „kisny". Za Slovan snižoval Čikl, ale gólová odpověď Fischera, v tu dobu ještě s plným úsměvem, dala razítko na prvotřídní třetinu.
Náskok výrazný, takže ani nevadilo, když další šance zůstaly nevyužity. Až po polovině zápasu se dvakrát v rychlém sledu za sebou prosadil Jindřich.
Desítka se blížila. Diváci cítili, že to klapne.
Rozjetý Zítka nekompromisně poslal puk do sítě a po trefě Fischera už chyběl pouze jeden gól.
V závěru druhé třetiny kosmeticky upravil Faltus.
Jubilejní desátý gól si připsal Fúzik, vůbec nejlepší hráč na ledě.
Kaňka na výborném výkonu Kohoutů?
Nepříjemné zranění Fischera. Po zásahu holí soupeře přišel o tři zuby. Trest hostující hráč nedostal, naopak „desítku" fasoval kapitán domácích Vlček za upozornění rozhodčího.
Jak na to Kohouti reagovali? Schejbal ve 45. minutě uvolnil zápěstí a pálil přesně. Konečnou podobu skóre dal moravskotřebovský Kučera, ale radost fanouškům tím rozhodně nesebral.
Třetí duel série se hraje v neděli od 17 hodin. (bed)

Co zaznělo na adresu středečního zápasu?

Č. Třebová – Po vysokém vítězství se z kabiny Kohoutů ozývaly jednoznačně pozitivní ohlasy. Přenese se to i do nedělního utkání v Moravské Třebové?

Vladimír Vaněk, předseda a manažer klubu: „Hráči šli od první minuty tvrdě za vítězstvím, soupeři prakticky nedali šanci. Musíme zůstat na pevné zemi a důkladně se připravit na nedělní duel v Moravské Třebové. Děkujeme divákům, na důležitý zápas přišla skvělá návštěva."
Jaromír Jindřich, trenér Kohoutů: „S vysokým vítězstvím jsem pochopitelně spokojený. Doma jsme chtěli vyhrát a vyrovnat stav série na 1:1, což se nám povedlo. Moc se nám nepovedl závěr střetnutí, některá vyloučení byla zbytečná."
Jakub Fúzik, útočník: „Odehráli jsme dobrý zápas. Soupeře jsme od začátku zatlačili do defenzivy a co bylo důležité, stříleli jsme branky. Na zápasy to je 1:1, teď uděláme všechno pro to, abychom vyhráli v Moravské Třebové."
Petr Vlček, útočník a kapitán: „Pana rozhodčího jsem jako kapitán slušně upozornil, že Radek Fischer byl faulován holí protihráče, nikoliv nohou, jak tvrdil on. Řekl jsem, ať to konzultuje s čárovým sudím, marně. Pokrčil jsem rameny a dostal desetiminutový trest. Jinak jsme byli jasně lepším týmem, naše výhra byla naprosto zasloužená."
Ladislav Jindřich, útočník: „Jsme rádi, že se povedlo splnit to, co jsme si předsevzali. Teď se musíme připravit na nedělní zápas v Moravské Třebové a navázat v něm na výkon z domácího prostředí."
Tomáš Řehák, obránce: „Předvedli jsme dobrý výkon, i když se v naší hře znovu objevily krátké výpadky. Musíme si dávat pozor na zbytečné fauly a vyloučení."
Ondřej Fousek, útočník: „Od začátku jsme si důležitý zápas pohlídali a měli hru ve své moci, třetí třetina se dohrávala z povinnosti. V Moravské Třebové to bude asi jiné, musíme předvést podobný výkon."
Kamil Nimmerrichter, brankář: „Jednoznačný zápas. Když se nám podaří přenést středeční výkon na led soupeře, můžeme uspět a prosadíme se."
Radek Fischer, útočník: „Do zápasu jsme vstoupili úplně jinak než v Moravské Třebové. Měli jsme převahu a dávali branky, to bylo rozhodující. Moje zranění? Jeden z protihráčů mne zasáhl hokejkou do obličeje, rozhodčí tento zákrok nepotrestal. Čeká mne vyšetření na zubní klinice, nevypadá to dobře." (van)