Ragú se žampiony a kuřecím masem

Budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 1 hrnek rýže
  • 40 g másla
  • 250 g vykostěných horních kuřecích stehen
  • olivový olej
  • 300 g žampionů
  • 1 menší červená cibule
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 500 ml vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • petrželku
  • sůl a pepř
Vojtěch Václavík provozuje několik úspěšných restaurací
Kuře není žádná nuda. Nové rady promění jídlo za 100 korun v delikatesu

Postup:

1. V hrnci rozpustíme 20 g másla a opečeme na něm hrnec nepropláchnuté jasmínové rýže. Opékáme asi dvě minuty na středním plameni.

2. Poté zalijeme hrnkem a půl vody. Osolíme a přivedeme k varu.

3. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Občas promícháme. Pečeme 20 minut, dokud nebude rýže měkká.

4. Po upečení sundáme pokličku, promícháme a necháme vyjít ven páru.

5. Kuřecí maso si nakrájíme na menší kostky. Osolíme, opepříme a přidáme olivový olej. Promícháme.

6. Pánev rozpálíme a následně vložíme kuřecí maso (olej do pánve už nepřidáváme). Za občasného míchání opékáme 3-4 minuty do lehce zlatova. Poté dáme stranou.

7. Do pánve přidáme olivový olej a vložíme žampiony nakrájené na silnější plátky.

8. Opékáme dokud se nezačnou barvit lehce dozlatova.

9. V té chvíli přidáme cibuli nakrájenou na jemno a opékáme další dvě minuty.

10. Přidáme kmín a ještě minutu opečeme.

11. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek a na mírném plameni vaříme 15 minut. Občas promícháme.

12. Přidáme smetanu a vaříme do zhoustnutí.

Přirozeně změklé máslo má nejlepší konzistenci
Osm skvělých rad, jak nechat změknout máslo

13. Když bude mít ragú tu správnou hustotu, dáme zpět maso a necháme ho prohřát.

14. Vypneme plotnu a vmícháme zbytek másla a nasekanou petrželku.

15. Servírujeme s rýží.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.