Fenomén, který jinde neznají. Pečenou makrelu na klacku si na Hané vychutnávají Za jídlem dnes 16:38 10 Makrela na klacku je fenomén z Hané, který moderní gastronomické trendy nevytlačily do ústraní. Zejména na venkově si makrelu pozvolna pečenou na dřevěném…
Za jídlem 9.9.2023 5 Jak na švestková povidla v troubě: Jsou výborná, připálení se nemusíte bát Máte rádi švestková povidla, ale nechcete marnit čas zdlouhavou přípravou? Máme pro vás tip.…
Za jídlem 27.8.2023 5 Jak na vaření s houbami? Důležitých je několik pravidel Říká se, že nejlepší věci jsou zadarmo. U hub to rozhodně platí. Jsou zdravé, chutné,…
Za jídlem 24.8.2023 12 Jak na dort pro dobrou náladu: Jeho barvy i chuť vás naplní optimismem Duhový dort hezky vypadá a skvěle chutná. I když jeho obarvení několika barvami si vyžádá trochu…
Za jídlem 19.8.2023 12 Dort, který všem vyvolá úsměv na tváři, zvládne s tímto receptem připravit každý Upečte si dort s názvem Čokoládová bodlinka. Nemyslete si, že jej ocení jenom děti. Dort s…
Za jídlem 17.8.2023 Pochoutka pro modré pusy: borůvkové knedlíky lákají mlsouny na mnoho variant Sezona borůvek se vyznačuje modrými pusami sběračů a hlavně spoustou borůvkových dobrot. V našich…
Za jídlem 16.8.2023 12 Nejlepší recept na Operní dort: luxusní dezert, který není těžké doma připravit Operní dort - jeho jednoduchá, ale luxusní chuť se báječně hodí nejen k pěknému divadelnímu…
Za jídlem 14.8.2023 5 Léto ještě nekončí. Zkuste 3 top recepty na nejlepší domácí zmrzlinu Ačkoliv obchody nabízejí nejrůznější druhy zmrzliny, nejlepší mražené potěšení si připravíte sami…
Za jídlem 9.8.2023 4 Přinesli jste si z lesa plný košík? Máme pro vás skvělé houbové recepty Z lesní pokrývky už pomalu vykukují první hřiby, bedly, babky, lišky i klouzky. Opodál se…
Za jídlem 9.8.2023 15 S čím se snoubí houby? Jejich chuť zvýrazní smetana, nebo víno Když máte svá místa a víte, kdy se na ně vypravit, můžete si houbami krásně zpestřit jídelníček.…
Za jídlem 9.8.2023 Dietní hit? Jak na cuketové lasagne, které překypují masovou chutí a sýrem Srpen je měsícem cuket. Znáte smažené cukety, pečené cukety, plněné cukety, cuketové placičky,…
Za jídlem 8.8.2023 10 Za jakým jídlem se vyplatí jet do Polska? Toto jsou nejproslulejší dobroty Polská kuchyně je známá tím, že velmi sytá a vydatná. Je ovlivněna mnoha jinými národy a…
Za jídlem 7.8.2023 5 Milujete cuketové placičky? Tyhle jsou křupavé a neztloustnete po nich Pokud patříte mezi milovníky bramboráků a placiček všeho druhu, jistě vás nadchne tento recept z…
Za jídlem 1.8.2023 5 Plný košík hříbků? Tak pozor na ně, není hřib jako hřib. Podívejte se Houba, kam se podíváš. I ten největší neumětel v lese často zakopává o hřiby, kozáky anebo často…
Za jídlem 26.7.2023 7 Co s velkým množstvím rajčat? Osvědčené a snadné tipy s lahodným výsledkem Co dělat, když je skvělá úroda rajčat? Podívejte se na nejlepší recepty, jak rajčata konzervovat…
Za jídlem 8.7.2023 Chutě Chorvatska objevují gurmeti. Maurer doporučil chobotnici Gastronomie Chorvatska, to zdaleka není jen čevapčiči nebo mořské plody. Deník přináší tipy na…
Za jídlem 7.7.2023 Deset rybích delikates Chorvatska: Ochutnejte to nejlepší z místní kuchyně Návštěva chorvatského pobřeží přímo vybízí k poznávání pokladů moře a místní kuchyně – čerstvých…
Za jídlem 27.6.2023 4 Sladké, a přesto zdravé. Zkuste moučníky se zeleninou, nyní jsou v kurzu Při přípravě moučníků a dortů můžete použít i zeleninu. Možná budete překvapeni, jak skvěle tyto…
Za jídlem 24.6.2023 13 Pralinky slaví svůj mezinárodní den. Dopřejte si rozkoš pro chuťové pohárky Pralinky jsou luxusem, který si může dovolit každý. Milují je jak malí, tak i velcí. Existuje…
Za jídlem 23.6.2023 4 Pevná šlehačka, která nespadne? Přidejte pár ingrediencí a vydrží vám i 24 hodin I když často sáhneme z časových důvodů po šlehačce ve spreji, pravdou je, že doma vyšlehaná…
Za jídlem 6.6.2023 Starý chleba nevyhazujte. Raději si na něm pochutnejte, třeba i po staročesku Tři dny starý bochník chleba už našemu mlsnému jazýčku nepřipadá rozhodně atraktivní. Je fakt, že…
Za jídlem 4.6.2023 Řízky teď rostou na stromech. Ne každý ale umí tento dar přírody využít Někde se mu říká smažená kosmatice, jinde bezový řízek. Může se připravit ve slané i sladké…
Za jídlem 27.5.2023 5 Milujete čočku na kyselo? Zkuste také indický dhal, hravě ho zvládne každý Luštěniny jsou učiněný zázrak. Přestože pytlík čočky, cizrny či hrachu vyjde na pár korun, jsou…
Za jídlem 21.5.2023 6 Máslo, sádlo, nebo olej? V teplé kuchyni je často všechno naopak Čas od času se vynoří nějaká nová dieta či výživový postup, který kompletně zakazuje určitou…
Za jídlem 19.5.2023 13 Jak na dokonalý čaj? Vroucí voda není potřeba, pohoda na jeho vypití ano Čaj může přinést velkou pohodu. Na druhou stranu příprava dokonalého čaje není lehká a je potřeba…
Za jídlem 24.4.2023 5 Rizoto zachránilo Itálii v těžkých dobách. Dnes se podává i v nóbl restauracích Když nevíme, co vařit, často sáhneme po jídlech na přípravu jednoduchých. Za jedno z nich lze…
Za jídlem 21.4.2023 6 Domácí gastrozážitek. Správným poměrem pár ingrediencí vzniknou pomazánky snů Na jaře můžeme konečně využít první jarní zeleninu a natě z vlastní zahrádky, ale i bylinky z…
Za jídlem 9.4.2023 Hledáte netradiční velikonoční recept? Vyzkoušejte kachní prsa se salátem Kachní prsa jsou připravená za chvíli a nabízejí perfektní plnou chuť. Připravte si k nim teplý…
Za jídlem 6.4.2023 6 Záleží i na teplotě surovin. Jak připravit mazanec, aby byl nadýchaný a vláčný Mazanec je tradiční kynutý bochánek, který se každoročně peče ve všech domácnostech. Je to velmi…
Za jídlem 5.4.2023 18 Velikonoční tradice. Oblíbeného beránka můžete upéct nasladko i naslano Patří k Velikonocům stejně jako mazanec, zajíček či kraslice. Velikonoční beránek, symbol…
Za jídlem 3.4.2023 Spojit brambory a mák? Těmto pečeným knedlíčkům neodoláte Máte rádi mák a přemýšlíte, co z této suroviny připravit? Chuť, ale zároveň také hlad spolehlivě…
Za jídlem 25.3.2023 5 Ideální svačinka? Rychlá vajíčková pomazánka je chutná a má mnoho variant Vajíčková pomazánka má několik set variant a každá rodina má svůj osvědčený recept. I mně maminka…
Za jídlem 23.3.2023 Hovězí maso s květákem? Recept s chilli omáčkou ocení nejen drsní chlapi Máme pro vás tentokrát recept na hovězí trhané maso s pečeným květákem. Troufnete si i na chilli…
Za jídlem 17.3.2023 Vepřová panenka: Omáčka se špenátem a paprikou dodá masu zajímavou chuť Kombinaci vepřové panenky a omáčky, v niž nechybí špenát nebo paprika, odolá málokdo. Poněkud…
Za jídlem 14.3.2023 Salát s asijskou omáčkou zažene hlad. Je zdravý a chutná studený i teplý Pokud hledáte něco na zahnání hladu nebo jen tak na chuť, asijský salát byste rozhodně měli…
Za jídlem 11.3.2023 Vypadají skvěle. Pečené donutky překvapí snadnou přípravou i chutí Chcete zkusit něco jiného, než klasické koblihy? Jemňoučké pečené donutky chutnají a vypadají…
Za jídlem 7.3.2023 4 Voní po skořici a rozinkách v rumu. Jednoduchý jablečný koláč zvládne každý Receptů na chutný jablečný koláč existuje hned několik. „Já jsem si oblíbila jeden takový lehce…
Za jídlem 5.3.2023 Dušená krkovička na mrkvi: Vylepšená chuť tohoto receptu vás dostane Snadná a rychlá příprava není jediným lákadlem tohoto receptu. Výsledná chuť vás mile překvapí.…
Za jídlem 3.3.2023 Křupavá a měkká. Česneková hnízda nasytí na výletech i zahustí polévku Tento recept si zamilujete! Česneková hnízda jsou zvenčí příjemně křupavá a uvnitř měkoučká.…
Za jídlem 27.2.2023 Flexitariánů v Česku přibývá. Maso na talíři omezují kvůli etice i novým chutím Nenarodila se do rodiny vegetariánů ani mezi nimi nevyrostla, přesto už několik let svůj…
Za jídlem 27.2.2023 Vynikající masové rolády: I s minimem surovin vyčarujete lahodný oběd Masové rolády nedělám často, ale když už, tak si dám záležet. K tomuto jídlu se hodí jakákoliv…
Za jídlem 26.2.2023 KVÍZ: Klobásy z žaludků, mana z útesů, černé víno. Evropské chutě umí překvapit K cestování neodlučně patří ochutnávání jídla a pití pod cizokrajnými pokličkami. Za skvělými…
Za jídlem 25.2.2023 5 Tapiokový puding je ideální snídaní. Skvěle zasytí a různé diety si s ním tykají Lehká a zdravá snídaně, co nasytí a nastartuje váš den? To je tapiokový pudink s ovocem. Možná…
Za jídlem 21.2.2023 19 Koblihy a masopust prostě patří k sobě. Vyberte si z pěti skvělých receptů Tradičním jídlem pro stále oblíbenější masopust jsou kromě zabíjačkových pokrmů také koblihy.…
Za jídlem 18.2.2023 Sladké potěšení na víkend. Jablečné tiramisu se hodí jako dezert i snídaně Lahodná italská pochoutka se sice kvůli sýru mascarpone řadí mezi nejtučnější dezerty, ovšem když…
Za jídlem 17.2.2023 6 Čočka na kyselo není kaviár. Pár vychytávek ji ale povýší na pochoutku Čočka na kyselo není jídlo, nad nímž by strávníci upadali do vytržení. Ale pokud kuchař věnuje…
Za jídlem 14.2.2023 Hovězí maso na šalotce: Snadný recept, kterým potěšíte rodinu i návštěvu Máme pro vás tip na výborný oběd nebo večeři. Aby jídlo bylo na stole včas, vyplatí se s vařením…
Za jídlem 11.2.2023 Máte chuť na Honzovy buchty? Upečte je stejně, jako je kdysi dělaly naše babičky „Nadýchané Honzovy buchty jsem měla chuť upéct hned od doby, kdy jsme jedny výborné ochutnali na…
Za jídlem 5.2.2023 Plněná vepřová rolka vás nezklame. Příprava je dřina, ale výsledek za to stojí U přípravy tohoto jídla se možná trochu zapotíte, ale odměna stojí za to. Rolku samozřejmě můžete…
Za jídlem 3.2.2023 Posílí i zahřeje. Vietnamská polévka pho je ideální pro zimní odbobí Když jednou ochutnáte vietnamskou polévku pho, oblíbíte si ji. A teď je na ni ideální počasí.…