Nováček FNL se ujal vedení, když se hlavou trefil „netradičně“ v červenci Duben. Favorizovaní hosté zadělali na postup v 66. minutě. Diviznímu soku odskočili na rozdíl dvou gólů zásluhou Ličmana. Živanice ale ukázaly bojovné srdce. V 79. minutě snížil Petrus a dvě minuty před koncem řádné hrací doby poslal utkání do prodloužení střídající D. Pánek. Nastavení vítěze neurčilo, a tak přišly na řadu pokutové kopy. A více klidu prokázali domácí.

„Olympia byla velmi těžký soupeř. V první půli se nám moc nedařilo, ale po změně stran jsme se zlepšili. Vypracovali jsme si více šancí a zaslouženě vyrovnali. Penalty byly o hlavách a na nás se projevilo, že jsme do nich šli nabuzení, poté co jsme unikli hrobníkovi z lopaty,“ uvedl živanický asistent Miloslav Petrlík.

TJ Sokol Živanice - FK Olympia Praha 2:2 (0:1), penalty 5:3

Fakta - branky: 79. Petrus, 88. D. Pánek – 18. Duben, 66. Ličman. Rozhodčí: Mikyska. ŽK: 2:2 (60. Zdeňka, 75. Petrus – 96. Čihák, 112. Maršálek). Diváci: 220.
Živanice: Ptáček – Buriánek, Zdeňka, Ferčák, Motyčka – Hundák, Gorol, Polák (86. F. Pánek), T. Kakrda(73. D. Pánek) – Petrus, M. Ujec (75. Bukač). Olympia Praha: Frydrych – Duben (66. Kuťák), Rothe, Maršálek, Verner, Ptáček, Liener, Čihák, Ličman, Bareš, Dordevič.