Pár tréninků mají v nohách fotbalisté Ústí nad Orlicí a už také první přípravný duel, který odehráli na půdě suveréna české ligy Viktorie Plzeň. A po zápase mohli odejít se vztyčenou hlavou. Favorit vyhrál 3:0, když ho poslal do vedení Petržela, po hodině hry se trefil Kolář a skóre uzavřel Krmenčík. Největší šanci Jiskry měl v první půli Smejkal. Plzeňský trenér Pavel Vrba našel pro Ústí pozitivní slova. „Aktivita a mezihra byla vcelku dobrá. V koncovce jsme mohli být důraznější, ale na druhou stranu soupeř odehrál velice zajímavé utkání a byl dobře organizovaný.“

Pro hráče Ústí to byl v mnohých aspektech zajímavý test. „V úvodu byl znát až přílišný respekt. Postupně jsme se rozehráli, kluci si vzpomněli na dobrou obrannou hru a předváděli, co jsme zhruba očekávali. Zápas měl svou kvalitu, Plzeň nastoupila se všemi hvězdami. Pro nás to byla velká zkušenost, pro mnohé hráče i životní zážitek,“ podělil se o své dojmy trenér Jiskry Vladimír Chudý.

Přípravný zápas: FK Viktoria Plzeň - Jiskra Ústí nad Orlicí 3:0 (1:0). Branky: 3. Petržela, 62. Kolář, 83. Krmenčík.
Plzeň: 1. poločas: Sváček – Čihák, Hájek, Limberský – Živulič – Petržela, Ivanschitz, Čermák, Pilař – Bakoš, Chorý. 2. poločas: Sváček – Havel, Hubník, Piroch, Kovařík – Hořava, Hrošovský – Zeman, Kolář, Kopic – Krmenčík.
Ústí nad Orlicí: Krátký (63. Truhlář) – Coufal, P. Chleboun (46. Jeníček), J. Chleboun (63. Skalický), Langer (81. Smejkal) – Nágl – Habrman (63. Pazdera), Falta, Souček, Smejkal (63. Kopecký) – Kukla (46. Chalupník).

V úvodním přátelském utkání porazila Viktorie Ústí nad Orlicí 3:0.
První prověrka s ligovým týmem. Ústí v Plzni nezklamalo