I.A.

Litomyšl – Choceň B 4:1 (2:1)

Od první minuty se hrálo za stálé převahy Litomyšle, která se přesto až do 85. minuty strachovala o výsledek. Počet zahozených šancí byl neuvěřitelný. Skóre otevřel Urban v 9. minutě dorážkou Bednářovy střely do břevna. Vzápětí fauloval Žídek Nedvěda a Synek z penalty vyrovnal. Vedení vrátil Jiskře ve 24. minutě po pěkné kombinaci Zeman – 2:1. Ten posléze minul odkrytou bránu, tutovky spálili Urban a Černý. Po změně stran se pokračovalo v „bledě modrém“: Bednář dal zblízka mimo, osamocený Černý rovněž, hlavičku Bednáře kryl Trkal. Hosté jedinkrát zahrozili v 83. minutě a málem vyrovnali! Klid dal Jiskře Černý, jemuž nabil Adamča do pozice, z níž se nedalo neskórovat. Výsledek pečetil těsně před koncem do otevřené obrany Holec.

Fakta – branky: Urban, Zeman, Černý, Holec – Synek (PK). Rozhodčí: Lukášek (Kameničky) – Kvaček, Havel. ŽK: 0:1. Diváci: 50.

Přelouč – Letohrad B 1: 0 (0 :0)

V osmé minutě první půle vytáhl Poříz hostům z brány jasnou gólovou příležitost. Ve 23. minutě střílel domácí Hladík hlavou z rohu pod břevno. Pěnička střelu opět vytáhl.

V první půli druhého poločasu byli hosté aktivnější. Ve druhé půli pak Přelouč přidala a odměnou jí byly dva pokutové kopy. V 73. minutě se zahrával trestný kop. Ve skrumáži byl ve vápně stažen za ruku Hladík – penaltu zahrával Dušek a Pěnička ji k pravé tyči chytil. V 83. minutě pronikl Koch až do vápna a byl faulován – penaltu zahrával Ročín a do levého horního rohu nedal Pěničkovi šanci. V 77. minutě byl vyloučen P. Černohous za kopnutí protihráče při přerušené hře. V nervózním závěru se v poslední minutě zahrával trestný kop proti domácím. Po strkanici před brankou byl v 90. minutě vyloučen Dušek.

Fakta – branky: Ročín (z pen.). Rozhodčí: Neubauer. ŽK: 5 : 3. ČK: 1 : 1 (Dušek – P. Černohous). Diváci: 120.

I.B

Březová – Ústí B 0:1 (0:0)

Domácí měli od první minuty převahu, hned zkraje však „rozchytali“ gólmana Krátkého a navíc se museli mít na pozoru před nebezpečnými brejky. Ještě větší nápor přinesla druhá půle, ale byl zcela neúčinný, ze šancí se neujalo nic. A v 80. minutě to přišlo, po rohu se J. Ehrenberger nedostal k míči a Ráb jej na zadní tyči uklidil do sítě. Hra vabank v podání Březové neměla efekt, naopak gólman ji po brejcích zachránil od ještě vyšší porážky.

Fakta – branka: Ráb. Rozhodčí: Heger (Moravská Třebová) – Odehnal, Hořínek. ŽK: 2:2. Diváci: 150.

Polička B – Česká Třebová B 0:0 (0:0)

Po mizerném prvním poločase, který naplnily jen oboustranné nepřesnosti, získali po změně stran domácí převahu. Kučera trefil tyč a od 60. minuty se Polička dostala do tlaku umocněného početní výhodou. Ve velkých šancích však nedokázali rozhodnout Kovář, Stodola a Kučera. Hosté se netajili spokojeností s remízou.

Fakta – rozhodčí: Horníček (Choceň) – Vaněk, Halva. ŽK: 2:3. ČK: 0:1. Diváci: 50.

Svitavy B – Sloupnice 1:0 (0:0)

Domácí si měli se soupeřem podle předpokladů snadno poradit, ve skutečnosti se ale zápas změnil ve fotbalové trápení, které početné diváky nemohlo nadchnout. Rezervě se hra nedařila, když svoji úlohu sehrál i špatný terén. Hostující Šplíchal trefil ve 31. minutě přímo z rohu tyč, na opačné straně stříleli domácí vesměs nepřesně. Po změně stran se Svitavští úporně snažili o gól, od 67. minuty hráli přesilovku a deset minut před koncem se přece jenom z hranice vápna přízemní střelou trefil Savočka a rozhodl – 1:0. Závěrečný hvizd rozhodčího přivítali domácí s velkou úlevou.

Fakta – branka: Savočka. Rozhodčí: Vaněk (Choceň) – Jelínek, Šejna. ŽK: 2:4. ČK: 0:1. Diváci: 150.

(rh, zz)