Pořadatelé v Přelouči finišují s posledními přípravami, aby bylo všechno nachystáno na tento víkend. Kromě domácího FK Přelouč, jediného stálého a tradičního účastníka turnaje, bude v sobotu a neděli bojovat na místním trávníku dalších sedm družstev.

Nejprve je čekají bitvy ve skupinách po čtyřech týmech. Nejlepší dva celky z obou skupin se následně střetnou v semifinále, jehož vítězové se pak utkají ve finále, poražení semifinalisté budou hrát o třetí místo. Týmy z třetích a čtvrtých míst základních skupin si zahrají podobným systémem o umístění na páté až osmé příčce.

Kdo se účastní?

FK Přelouč. Pořadatelský oddíl a jediný účastník všech uplynulých 62 ročníků. Na prvenství v turnaji však čeká od jeho založení v roce 1957, kdy ovládl úvodní turnaj. 

1.SC Znojmo FK. Přeloučského turnaje se žáci Znojma zúčastnili pouze dvakrát v letech 2018 a 2019, avšak při své premiéře rovnou celý turnaj ovládli. 

Zbrojovka Brno. Fotbalisté slavné brněnské „flinty“ se pod různými historickými názvy svého klubu zúčastnili turnaje víc než dvacetkrát a patří k jeho tradičním účastníkům. Na celkovou výhru v turnaji ale doposud čekají.

FK Ústí nad Labem. Dvacetinásobný účastník turnaje, který však poslední a jediné prvenství datuje až do roku 1963. Vloni brali ústečtí žáci stříbro. 

FK Hodonín. Vítěz z roku 2012 se do Přelouče loni vrátil po osmileté odmlce.  

AC Sparta Praha. Společně s ostravským Baníkem nejčastější vítěz turnaje. V Přelouči triumfoval šestkrát. Při 27. účasti bude útočit na rekordní sedmý titul. 

MFK Karviná. Slezští fotbalisté přijeli do Přelouče doposud pouze jednou v roce 2014. Tehdy z toho bylo osmé místo. 

SK Líšeň. Jediný premiérový účastník letošního ročníku.