Valta před startem nové sezony říkal, že post trenéra jenom zkusí, ale je vidět, že ho stát na kapitánském můstku baví: „Rád bych v trénování pokračoval, ale uvidíme, jak se vyjádří vedení. Musím ale říct, že mi působení u rezervy rozsvítilo oči. V Letohradě jsem šest let a jak funguje béčko jsem zjistil až tento půlrok a jsem zklamaný.“

Co Valtovi vadí? „Docházka. Za celý podzim se u nás prostřídalo čtyřiatřicet hráčů a byly zápasy, kdy jsme nemohli téměř ani složit mužstvo dohromady,“ posteskl si Valta. Ten sám ještě nastupoval na podzim za třetiligový A tým.

K možnosti, že by někdo z „béčka“ mohl naskočit do třetí ligy, je ale Valta skeptický: „V áčku bylo hodně zraněných hráčů, takže za něj šel hrát náš mladý stoper Melichar. Jenže udělal dvě fatální chyby. Jednu s Náchodem, druhou ve Vlašimi. Skok z krajského přeboru je hodně veliký.“ Že by se ukázal někdo nový v dorostu ,Valta také příliš nepočítá: „Jarda Veselý to tam dělá dobře, ale dorost hraje krajský přebor, což není soutěž adekvátní ke třetí lize. Je ale pravda, že při našem posledním zápase v Poličce mě velice potěšili dva mladíci Toth a Dušek,“ poukázal trenér, že by se občas daly najít výjimky. „Nebudeme si ale nic nalhávat. Z krajského přeboru, který kluci hrají, jít do třetí nejvyšší české fotbalové soutěže, je nesmysl, je to totiž hrozně velký rozdíl,“ řekl Valta.