SO 15.00: Dobrovice (8. místo, 23 body) – Jiskra Ústí n. O. (4. místo, 27 bodů)
Ústečtí zajíždějí k dalšímu zápasu do Dobrovice a již po utkání s Turnovem (5:0) trenér Navrátil říkal: "Musíme se dobře připravit". Jak se tedy tým chystá na zítřejší utkání? "Na Dobrovici se připravujeme již od středečního tréninku, protože bychom rádi uspěli a dovezli domů nějaké body. Hlavní věcí bude seznámení týmu se hrou soupeře a nalezení možností, jak ji eliminovat," přemýšlí Jan Navrátil.
Fotbalisté i trenér o kvalitě soupeře vědí. Co by tedy mohlo na jejich hru platit? "Určitě budeme muset zlepšit celkovou obrannou fázi. Turnov sice v minulém zápase gól nedal, ale vytvořil si po našich chybách velmi mnoho příležitostí. To by náš budoucí soupeř jistě potrestal a my bychom měli problém. Platit bude to, co na každého – skvělá komunikace a organizace hry, agresivita v osobních soubojích a proměnění gólových šancí. Pokud to splníme, můžeme uspět," říká rezolutně ústecký trenér.
Dobrovice disponuje kvalitním kádrem s řadou hráčů s prvoligovými zkušenostmi. Na koho si bude muset dát Jiskra pozor, je tedy jasné. "Největší nebezpečí vidím v triu Gába, Cigánek a Ansuma. To je ofenzivní osa, která zaručuje kvalitu. S Tomášem Cigánkem jsem hrál v Prostějově II. ligu, vím, jak umí skvěle hrát. No a Gába s Ansumou by klidně mohli nastupovat ve vyšších soutěžích, mají obrovské dispozice a na svých postech patří k nejlepším v divizi," mluví o hráčské kvalitě Navrátil.
Ústí válcuje své soupeře především doma, ale venku už to tak růžové není. Všichni věří, že to konečně přijde. "Věříme všichni. Zatím si držíme v tabulce pravdy nulu, ale bylo by vynikající dostat se do plusových hodnot. Musíme body vozit i z venku," doufá v úspěch Jan Navrátil.
Radost trenérovi dělají střídající hráči, kteří mimochodem rozhodli utkání s Turnovem třemi góly. Jestli nechá Jan Navrátil sestavu stejnou, se dozvíme až zítra. "Uvidíme, nechtěl bych nic prozrazovat předem. Každopádně jsem rád, že každý hráč přijme bez problému svoji roli pro tým. Určitě přijdou změny s postupem času. Odehrát 15 utkání s deseti hráči se nedá. Pak rozhodují schopnosti a dovednosti hráčů, kteří musí jít do základní sestavy," dodal ústecký kouč.

SO 15.00: FK Náchod (11. místo, 20 bodů) – FK OEZ Letohrad (9. místo, 23 body)
Vyrovnané utkání se dá čekat mezi těmito celky. Letohrad musel oželet utkání proti Kutné Hoře, které bylo odloženo, a Náchod odehrál na jaře zatím jediné utkání. Letohradští nevyužili volno k sehrání případného přípravného utkání, ale naopak k regeneraci a čerpání sil na další náročné dny. "Žádné utkání jsme o víkendu nehráli. Chtěli jsme, aby si hráči pořádně odpočinuli a načerpali síly před programem, který nás v následujících týdnech čeká," uvedl letohradský trenér Dvořák.
V Náchodě nečeká Letohradské nic jednoduchého, i když domácí odehráli pouze jedno utkání a mohou být nerozehraní, František Dvořák tomu velkou vážnost nedává. "Nemyslím si, že by to měla být naše výhoda. Domácí jistě budou pořádně nažhavení a hlavně budou chtít odčinit domácí porážku se Lhotou pod Libčany," tuší Dvořák.
Hosté si budou muset dát pozor na několik věcí. Jednak jsou to standardní situace a pak je to bývalý letohradský hráč Faltus, který na podzim ještě oblékal dres právě týmu ze Šedivské ulice. "Do zápasu určitě půjde s velkou motivací Faltus, který na podzim oblékal letohradský dres. Je to hráč, který dokáže rozhodovat zápasy, na něj si musíme dát velký pozor. Velkou hrozbou budou také standardní situace. Do utkání půjdeme stejně jako do každého jiného, s touhou bodovat," přeje si Dvořák.
Známa je také statistika, z které vyplývá, že Náchodu se doma nedaří a Letohrad je paradoxně lepší venku. "Ze statistik je jasné, že domácí budou chtít tuto skutečnost vyvrátit a my naopak potvrdit. Věřím, že jsme schopni na hřišti Náchoda bodovat, ale bude k tomu potřeba úplně jiný přístup, než jaký byl v minulém utkání v Novém Bydžově," bude nabádat své svěřence Dvořák.
Je jasné, že podzimní duel, který skončil vítězstvím Letohradu 5:2, je zapomenut. Jak to před zítřejším utkáním vidí František Dvořák? "Nepředpokládám, že by opět padlo sedm branek jako tomu bylo na podzim. Předpokládám, že vzhledem k terénu to bude spíše vyrovnaný boj, který může rozhodnout jedna standardní situace," říká o nadcházejícím zápase trenér Dvořák.