Přesvědčivým prvenstvím a postupem Slatiňan a sestupovou hořkostí Moravan i Poličky skončil soutěžní ročník ve fotbalovém přeboru Pardubického kraje. Byla to sezona nesporně zajímavá vyznačující se nebývalou vyrovnaností. Dlouho nebylo zřejmé, jak se situace na obou pólech vyvrbí.

Jarní část nejlépe vyšla vítězným Slatiňanům (37 bodů). Dále potom Lanškrounu, který se díky zisku 34 bodů v odvetách vyšvihl na konečnou druhou pozici, Svitavám, jež oproti podzimním čtrnácti nasbíraly 33 bodů a z poslední se posunuly na sedmou pozici, a výrazně nahoru šlo Hlinsko se 30 jarními body. Kromě sestupujících zažily jarní trápení celky, od nichž se to nečekalo: vůbec nejhorší Holice (podzim 29 – jaro 10!) a chrudimská rezerva (13).

Střelci: Nejlepším kanonýrem krajského přeboru se stal František Ptáček z Lanškrouna, který si připsal 28 gólů a výraznou měrou se podepsal pod výtečný výsledek nováčka soutěže. Přes hranici dvaceti nastřílených branek se ještě dostali svitavský Michal Frolo (22) a Vojtěch Novotný z České Třebové (21).

Karty: Rekordmanem v počtu žlutých karet se stal Jakub Chlup ze Svitav, žlutý kartónek v ruce rozhodčího si prohlédl celkem osmnáctkrát. Zdatně mu v tomto ohledu „sekundoval“ choceňský Luboš Krejza (16). Čtyři fotbalisté byli v průběhu uplynulého ročníku dvakrát vyloučeni: Alan Karela z Dobříkova, Ondřej Kopecký ze Žamberka, Marek Netušil z Heřmanova Městce a chrudimský Tomáš Linhart.

Diváci: Nejvyšší návštěva sezony se sešla 27. srpna v Heřmanově Městci, derby mezi tamní Jiskrou a Třemošnicí sledovalo 650 fanoušků. Na pomyslném druhém stupínku je červnové utkání mezi Svitavami a Moravskou Třebovou v kulise 500 přihlížejících.

Sestava 30. kole podle Deníku: Oswald 2 (Třemošnice) – Kristek (Litomyšl), Pavelka 2 (Lanškroun), Popelář 3 (Lanškroun) – T. Mbah 2 (Polička), Drašar (Svitavy), Štaffa (M. Třebová), Ševčík 3 (Dobříkov) – Hejcman 2 (Třemošnice), Hlaváč 3 (H. Městec), Krejsar 3 (Lanškroun).

Vítěz sezony

Fotbalisté Spartaku Slatiňany splnili roli favorita, prokázali svoji dlouhodobou výkonnost a jsou po zásluze přeborníky kraje.

Událost sezony

Kdo by ještě v zimě tipoval, že dlouholetý stabilní účastník krajského přeboru z Poličky sestoupí? Nikdo. Pro tamní fanoušky je to doslova šok.

Z utkání Jiskra Litomyšl vs. TJ Svitavy.
Krajský přebor: Lídr dostal v posledním kole čtyři góly