Jeden z klíčových soubojů čekal na Žamberk, který roli domácího utkání s Litomyšlí zvládl a připsal si důležitý zisk na své konto. Naopak si zatopila Choceň, když podlehla Hlinsku těsně 1:2. Starosti České Třebové a Lanškrouna jsou jiného rázu. Oba týmy se drží v nejlepší trojici, ale k ohrožení Slatiňan už zřejmě nedojde.

Žamberk - Litomyšl 2:0 (1:0)

Přímý souboj dvou ohrožených celků vyzněl herně i výsledkově lépe pro žamberské fotbalisty a nebýt jejich nízké produktivity v koncovce, mohlo být rozhodnuto mnohem dříve. Na šance to bylo 7:3 pro Žamberské, tu první však měli hosté, když hned v úvodu musel předvést své kvality Martinovský. Na druhé straně zvonila tyč po střele Jírů, Kosovu ránu zblízka zneškodnil nohou brankář Koukola, který včas zakročil také proti Dvořákovi. A byl to právě Dvořák, jenž ve skrumáži po rohu propasíroval míč do branky. Krátce po změně stran zneškodnil Koukola další šanci Dvořáka. Jeho únik a zaseknutí ve vápně po hodině hry uťal svým skluzem Radimecký a nařízenou penaltu přetavil na pojištění náskoku Trejtnar. V závěru pak hosté přešli na hru se třemi beky a vysunuli na hrot stopera Štoudka, ale proti jistotě v žamberské brance Martinovskému se neprosadil ani on, a když na druhé straně zlikvidoval Koukola šanci J. Hušky, zůstal stav utkání nezměněn.

Polička - Lanškroun 2:3 (2:2)

Začátek utkání pozdržela průtrž mračen, o první vzruch se postarala Ptáčkova bomba do břevna. Udeřilo však na opačné straně, pálil Awuku a Ehrenberger vytáhl balon ze šibenice na roh, po němž se ve vápně prosadil T. Mbah – 1:0. Vedení Poličky však mělo život vpravdě jepičí, Ptáček po rychlém brejku vyrovnal. A historie se pak ještě jednou opakovala. Po akci Bednáře vrátil domácím náskok M. Mbah, aby jen o pár minut později důrazný Savych „do šatny“ dotáhl na 2:2. Druhý poločas toho moc zajímavého nenabídl. Rozhodla 70. minuta, nejlepší muž na trávníku Ptáček se parádně trefil na 2:3 a snaha domácích fotbalistů už k ničemu nevedla. Lanškroun už se tak dotahuje na druhou Českou Třebovou. Ve středu hraje dohrávku 18. kola v Dobříkově.

Choceň - Hlinsko 1:2 (1:1)

O tyto body přijít Choceň neměla. S ohledem na další výsledky se totiž spodek tabulky ještě více vyrovnal. V dalších utkáních to bude velká bitva o záchranu. Přitom Choceňští nezačali vůbec špatně a gólem Myšáka v 18. minutě se ujali vedení. Bohužel jim dlouho nevydrželo, protože za hosty se prosadil Dostál. Hráče Agrie ale trápí koncovka, což se znovu projevilo. Domácí měli několik příležitostí. Jak s tím naložit předvedl po pauze hlinecký Cach. V 65. minutě pak dostal Krejza červenou kartu a naděje Chocně takřka padla.

Slatiňany - Česká Třebová 2:0 (0:0)

Souboj dvou prvních celků tabulky už mohl dopředu naznačit, kdo letošní ročník krajského přeboru vyhraje. A blíže po utkání tomu jsou Slatiňany. Mají na čele již desetibodový náskok. V zápase s Českou Třebovou byli hráči pohyblivější a vypracovali si řadu gólových šancí. Jen v koncovce si nepočínali na sto procent a v poločase byl stav bezbrankový. Až dvacet minut před koncem se Slatiňany prosadily a záhy přidaly uklidňující druhý gól. Třebovští zapnuli v posledních minutách, měli šance, ale z půdy lídra odjeli s prázdnou.

Ilustrační foto.
Krajský přebor: Třemošnice hrála s Holicemi „tenis“. U nich!