„Chodím běhat, udržuji se, ale je to zase jiné, když trénujete s míčem. Proto jsem požádal, jestli bych se mohl na tři nebo čtyři tréninky zapojit. Jsem rád, že mi to klub umožnil,“ uvedl šestadvacetiletý rodák z Pardubic, jenž už v pondělí zamíří do Anglie. V klubu ho čekají kondiční testy.

Na včerejším tréninku se zapojil do všech činností s týmem. Na úvod si střihl bago ve skupině s Jeřábkem, Černým, Šejvlem a spol. Hned několik hráčů současného výběru potkal dříve v pardubické mládeži.
„Hrál jsem s Michalem Petráněm, Martinem Šejvlem. A třeba i s Honzou Řezníčkem, který právě odešel. V kabině jsem kluků poznal dost,“ řekl Skalák.

Na východ Čech se v době volna stále vrací. „Něco jsem tady zažil, v Pardubicích jsem hrál a chodil do školy. Mám tady spoustu přátel,“ vypočítává fotbalista, jenž má na svém kontě šestnáct startů za českou reprezentaci.

„Na tréninku neukáže vše, co v něm je, protože se do toho chce postupně dostat. Pro naše kluky je dobrá motivace, že s ním mohou trénovat,“ prohlásil trenér Novotný.