Polička v domácí hale porazila jak Jilemnici, tak Spartu Praha, a to dokonce bez inkasované branky. Moravská Třebová jednu branku obdržela, ale to byla jen kosmetická vada na kráse vydařeného turnaje.

Jasno mělo být mnohem dříve

„Na to, že se jednalo o první turnaj sezony, nadto po dlouhém výpadku, měly zápasy docela slušnou úroveň. Nám se povedl první zápas s Jilemnicí, jak herně, tak i produktivitou v zakončení, když jsme proměňovali vytvořené šance. Výhra nad Spartou vypadá sice na první pohled hezky, ale z našeho pohledu to byla spíše ostuda. Soupeř přijel ve velmi oslabené sestavě, ve které v sezoně asi hrát nebude. Zápas jsme měli rozhodnout daleko dříve,“ uvedl poličský kouč František Švec.

„Bohužel jsme skórovali jen jednou, jinak jsme trefovali tyče, jako obvykle vyráběli z gólmana Bellady hvězdu utkání, míjeli i poloprázdnou branku. Navíc jsme se hloupými nedovolenými zákroky dostali v závěru sami pod tlak a nakonec z toho byla ještě pořádná mela, protože jsme hráli s pěti fauly, rozhodčí nám odpustili šestý a tím devítimetrový kop. Sparťané se tady cítili poškozeni a asi právem. My jsme však tohle drama v koncovce vůbec neměli připustit,“ doplnil Švec.

VPS Stavoblock Polička – SK SICO Jilemnice 5:0 (2:0). Branky: Jílek 2, Mužík, T. Švec, Opina.
VPS Stavoblock Polička – Sparta Praha 1:0 (1:0). Branka: Mužík.

Polička: Slaný - Jílek, Vondra, Mužík, T. Švec, Poul, Hynek, Zahoran, Opina.

Obranná činnost Šakalů: super

Stoprocentní byli rovněž moravskotřebovští Šakalové, kteří ve svém domácím prostředí v Mohelnici zdolali brněnského nováčka i tradičně silný Zlín. „Chtěl bych ocenit týmový výkon celého mužstva. Každý jednotlivec byl nezastupitelnou součástí dokonale promazaného stroje. Zásadní bylo, že jsme v obou utkání vstřelili první gól a postupně jsme si dokázali vypracovat bezpečný náskok. Dílem to bylo důsledkem naší dobře zorganizované hry v poli a dílem vynikajícího výkonu brankáře Ehrenbergera. Pochvalu si zaslouží celý tým,“ ocenil předseda klubu Petr Matoušek.

„Brno předvedlo sympatický výkon a jeho vítězství nad Zlínem jasně ukázalo, že bude představovat těžkého protivníka, který neprodá kůži lacino. Utkání se Zlínem muselo diváky bavit. I když padlo relativně málo branek, hrálo se ve vysokém tempu, šance se střídaly v rychlém sledu na obou stranách a diváci si na začátek sezony mohli užít kvalitní sálový fotbal,“ byl spokojen Matoušek.

Šakalí hněv Moravská Třebová – Royal Flush Brno 5:0 (3:0). Branky: Válek 2, Novotný 2, Lasovský.
Šakalí hněv Moravská Třebová – Futsal Zlín 4:1 (2:0). Branky: Novotný 2, Lasovský, Bambušek – Haloda.

Moravská Třebová: Ehrenberger – Válek, Novotný, Pazdera, Lasovský, Sedláček, Bambušek, Matocha.

Další výsledky:

Brno – Zlín 5:4, Jilemnice – Sparta Praha 1:0, Větřní – Chemcomex Praha 3:1, Chemcomex Praha – Kladno 3:1, Větřní – Kladno 6:3.