Nedařilo se ani fotbalistům Jablonného, kteří podlehli na umělé trávě v Litomyšli Semanínu 1:3. A nutno dodat, že zcela po zásluze.

Ústí n. O. B – M. Třebová B 0:4
Mužstvo oslabené o řadu hráčů, doplněné borci staré gardy a dorostenci, na soupeře nestačilo a hladce prohrálo. Navíc byl v průběhu úvodní části po strkanici s brankářem hostí vyloučen hráč „A" týmu R. Ráb. Horší průběh tento zápas nemohl ani mít. Domácí začali hodně vlažně. V 7. minutě inkasovali poprvé, když zcela volný Šatník pohodlně odcentroval od pravé postranní čáry, gólman Šimek ostrý centr vyrazil před Skřebského a ten propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Po další chybě obrany se řítil zcela sám na branku Šatník, ale Šimek ho výborně vytěsnil ze střeleckého úhlu. Ani tento moment domácí neprobudil, naopak hosté se znovu individuálně prosadili po křídle, následoval centr, který nekrytý Polák dopravil do sítě – 0:2. Třetí pohroma přišla po půlhodině hry. Přímý kop hostí zastavila ruka ve zdi a Polák zvýšil z pokutového kopu na 3:0. Vše dokonal oslavovaný hrdina z předešlého dne R. Ráb. Ústecký útočník se dostal do konfliktu s brankářem a uviděl nemilosrdnou červenou kartu.
Paradoxně to domácímu týmu pomohlo, neboť v deseti hrál lépe než v jedenácti. Druhý poločas dohráli Ústečtí obstojně. Hosté však měli stále navrch a svěřenci trenéra Svobody se dostávali před branku M. Třebové jen sporadicky. Čtvrtý gól zařídil v 57. minutě z přímého kopu Štěpánek, čímž stanovil konečný účet zápasu.
Fakta – branky: 7. Skřebský, 29. a 32. z pen. Polák, 57. Štěpánek. Poločas: 0:3.
Ústí nad Orlicí B: Šimek – J. Novák, M. Falta, Kopecký, Repa – Kolář (55. P. Langer), Vacek, Mačát , Donát (73. R. Langer) – R. Ráb, Macek (65. M. Ráb).

Semanín – Jablonné n. O. 3:1
Na umělé trávě v Litomyšli se odehrálo utkání mezi Semanínem a týmem Jablonného. Rozdíl deseti příček v tabulce nebyl vůbec znát a Semanínští byli lepší na všech frontách. První šanci spálil Prokopec, když místo umístěné střely zvolil razanci a střela šla mimo. Navíc hned v 8. minutě odpískal rozhodčí pokutový kop a Dvořák šancí nepohrdl – 1:0. Hosté si pak vytvořili tři dobré příležitosti, ale M. Bednář, Solar a Kyllar je nedokázali přetavit v branky. Chvíli na to měli šanci domácí, ale střela letěla nad branku. Když ani další možnost M. Bednáře a následně Křivohlávka neskončila v brance, přišel druhý trest. Brankář Šlahora chyboval a pro útočníka Semanína nebyl problém zvýšit na 2:0.
Ve druhé půli už existoval pouze jeden tým. Hostům chybělo snad úplně vše. Přihrávka, souhra a u některých i bojovnost. Domácí zahodili během druhého poločasu několik vyložených šancí, a tak pojistku přidali až v 81. minutě. Při prvním dotyku s míčem se trefil Altenburger. Jablonné stihlo pouze korigovat stav dvě minuty před koncem zásluhou Kyllara.
Fakta – branky: 8. z pen. Dvořák, 38. Šimek, 81. Altenburger – 88. Kyllar. Rozhodčí: Řehák. ŽK: 1:4. Poločas: 2:0.
Semanín: Kašpar – Herynek, Mazal, Chládek, Špatenka, Kubišta (46. Flídr), Bednár (80. Altenburger), Hajdari, Dvořák, Švihálek (70. Macek), Šimek (83. Krása). Jablonné: Šlahora – Kyllar, Křivohlávek (58. Tomek), Beneš, L. Bednář – Prokopec (46. M. Fater), Štruml, Lička, M. Bednář (65. Kashalupa) – Solar, Vaníček (76. Rada).

Morašice – Verměřovice 3:3
Domácí začali tak špatně, že si to ani v nejhorším snu nepředstavovali. V 9. minutě nabídli hrubkou první gól Kvapilovi a za malou chvíli to bylo po hezkých „nůžkách" Smejkala již 0:2. Ukázalo se ovšem postupem času, že ani „turecká" defenziva není z pevného materiálu. Ve 24. minutě vyhrál po standardní situaci hlavičkový souboj Ropek a Zerzán snadno dorážel. O vyrovnání se ve 35. minutě postaral Škoda. Za další čtyři minuty už Morašice vedly poté, co zblízka mířil přesně Burián. Do poločasu ale T. Sklenář opět dotáhl.
Po změně stran si oba soupeři vytvořili několik slibných možností, ale gólový stroj se už zadrhl.
Fakta – branky: Zerzán, Škoda, Burián – Kvapil, Smejkal, T. Sklenář. Rozhodčí: Pagáč. Poločas: 3:3.

(bed, js, svi, rh)