Po první polovině odehraných utkání se drželi na vedoucích příčkách tabulky spolu s Novou Pakou. Přišel však obrovský útlum, jehož výsledkem byly ve zbylých zápasech čtyři získané body. Ústí tak zakončilo sezonu na 7. místě s 22 body s propastnou ztrátou na první Novou Paku.
Nevydařená druhá polovina navíc stála trenéra Otto Jáně křeslo. Zimní přípravu už povede nový muž na trenérské pozici – Vladimír Chudý.

Trenére, první polovina podzimní části vám vyšla výtečně výsledkově i herně. Škoda, že pak přišly zdravotní problémy hráčů, viďte?
Na tuto otázku odpovím z jiného úhlu. Již před sezonou jsem prezentoval, že odešli tři zkušení hráči, dva z nich nastříleli hodně branek. Nahradit ofenzivní hráče příchozími defenzivními je vždy pro trenéra komplikací. Zdravotní a pracovní povinnosti nám udělaly další velké komplikace v úzkém třináctičlenném divizním kádru, doplňovaném hráči z 1.B třídy. Ale to jsou věci, které k fotbalu patří.

Nebýt toho, mohl by konečný pohled na tabulku lahodit oku ústeckého fanouška více?
Dle mého přání jsme skončili o tři body za mým očekáváním. Pokud můj následovník uhraje s mužstvem minimálně to, co mužstvo dosáhlo v podzimní části, bude určitě sezona hodnocena jako dobrá.

Tým táhl střelecky zejména středopolař Zdeněk Vaňous s osmi góly, který je ofenzivním mozkem hry. Druhým v pořadí je „obránce" Hudec. Nebude tedy potřeba hledat do kádru gólového zabijáka?
Bohužel, ke Zdenkovi se nikdo střelecky nepřiblížil, a že druhý nejlepší střelec byl obránce, to navazuje na to, na co jsem již poukazoval. Odchozího Mirka Knápka může a měl nahradit Lukáš Smejkal. Střelecký potenciál má obrovský, ale musí na sobě zapracovat v přístupu, který fotbal jako kolektivní hra vyžaduje.

Na hřišti je jedenáct fotbalistů, ale asi se shodneme na tom, že Zdenda je tím rozdílovým hráčem, souhlasíte?
S tím naprosto souhlasím, i když samozřejmě potřebuje ke svému výkonu spolupráci ostatních hráčů v družstvu.

Když se vrátíme k podzimu, jaké zápasy lze označit za ty vydařené?
Možná to bude znít nepřirozeně, ale cením si všech zápasů, i prohraných, ve kterých jsme odevzdali maximum úsilí k bodovému zisku.

Existuje moment nebo situace, který(á) vám utkvěla v paměti a stojí za zmínku?
Přátelská atmosféra fanoušků s hráči v oddíle a objektivnost rozhodčích v soutěži.

Vyvinula se podzimní část ke konci způsobem, jaký se dal tak trochu očekávat?
Největší ztrátou pro naše mužstvo bylo zranění brankaře Nováka. Je to výborný brankář. Bohužel, již od poloviny září jsem v tréninkovém procesu postrádal většinou jakéhokoliv gólmana a v samotné soutěži brankáře divizní úrovně. To vše se muselo promítnout i do výsledků mužstva. Zranění Vaňouse, Falty, Smejkala, Křivky a pracovní povinnosti Hudce, Tomáška, to vše stálo za slabší konkurenceschopností s ostatními mužstvy. I přesto si myslím, že postavení v tabulce není špatnou vizitkou celého ústeckého fotbalu.

Mužstvem druhé poloviny podzimu jsou Svitavy, které zahájily stíhací jízdu na čelo. I tak ale zůstaly za očekáváním, že?
Do hodnocení mužstva Svitav se nechci pouštět, ale určitě mají velký herní potenciál a patří stále mezi nejlepší mužstva v soutěži.

Těžko se dá očekávat, že někdo ohrozí pozice Nové Paky a Dobrovice.
Před mužstvy je stále dlouhá jarní část. A jak se říká, zajíci se vždy počítají až po honu.

Jsou výše jmenované celky hlavními aspiranty postupu?
Aspiranty vzhledem k postavení v tabulce jsou určitě, ale není vždy jednoduché obhajovat přední příčky v soutěžní tabulce.

Otto JáněOd mužstva jste byl vedením výboru nakonec odvolán. Byly nepovedené výsledky ve druhé polovině podzimu tím hlavním důvodem?
Po vzájemné dohodě obou stran jsme dospěli k rozhodnutí dále ve spolupráci nepokračovat. Důvodem bylo i výsledkové tápání v druhé polovině podzimní části.

Vystřídá vás dosavadní asistent Vladimír Chudý, který již povede zimní přípravu.
Trenéru Chudému přeji mnoho sportovních úspěchů. Pro ústeckého fanouška bude příjemné znát důvěrně trenéra, který pochází ze stejného regionu.

Kam povede vaše trenérská cesta?
Teď situaci neřeším. Závěrem chci hráčům, fanouškům a funkcionářům ústeckého fotbalu popřát hodně sportovního štěstí a děkuji, že mi umožnili zde působit. Přeji všem krásné vánoční a novoroční svátky.

Podzimní výsledky Jiskry Ústí n. O.
1. kolo 10 srpna:  Ústí n. O. – Živanice 2:0            Branky: Grepl, Hudec
2. kolo 17. srpna:   Železný Brod – Ústí n. O. 0:1     Branka: Hudec
3. kolo 24. srpna:   Ústí n. O. – Jablonec n. J. 4:2    B: Vaňous, R. Ráb, Grepl, Smejkal
4. kolo 1. září:    Turnov – Ústí n. O. 4:1             Branka: Tomášek
5. kolo 7. září:   Ústí n. O. – V. Mýto 6:0             B: Vaňous 2, Grepl, P. Falta, Hudec, Ráb
6. kolo 14. září:    Ústí n. O. – Letohrad 3:0           Branky: Vaňous 2, Hudec
7. kolo 22. září:   TJ Svitavy – Ústí n. O. 0:3         Branky: Vaňous 2, Smejkal
8. kolo 28. září:    Ústí n. O. – Náchod 1:1             Branka: Vaňous
9. kolo 6. října:    Kutná Hora – Ústí n. O. 3:0
10.kolo 12. října:    Ústí n. O. – Dobrovice 1:2         Branka: Kukla
11.kolo 20. října:    Pardubice B – Ústí n. O. 2:1      Branka: P. Falta
12.kolo 26. října:    Ústí n. O. – Trutnov 3:5            Branky: (Grepl, Felcman, R. Ráb
13.kolo 2. listopadu:  Rapid Liberec – Ústí n. O. 0:2    Branky: R. Ráb, Hudec
14.kolo 9. listopadu:  Ústí n. O. – Nová Paka 0:4
15.kolo 17. listopadu: Dvůr Králové – Ústí n. O. 2:1    Branka: Kukla