Znovu Německo. Již podruhé během této zimní přestávky zamířil do Pardubic fotbalista ze sousední země. Po německém obránci Tillovi Schumacherovi, který nakonec podepsal smlouvu v prvoligové Jihlavě, jde tentokrát o ofenzivního hráče Romana Kašiara. Ten má české i německé občanství.

Prvně jmenovaný Schumacher z Borussie Dortmund se v pardubickém dresu objevil v utkání Tipsport ligy proti Brnu. Svým výkonem zaujal, ale náklady na jeho příchod byly příliš vysoké. Navíc hned obdržel nabídku z Jihlavy, za kterou bude hrát na jaře nejvyšší soutěž.

V tomto týdnu se potom k pardubickému týmu připojil Roman Kašiar. Dvacetiletý útočník se narodil v Německu, kde i fotbalově vyrůstal. Jeho rodiče ovšem pocházejí z Brna, proto má i české občanství.

„Po dohodě s jeho agentem je u nás na testech. V sobotu by měl být k dispozici pro přípravné utkání proti boleslavské juniorce,“ uvedl Vít Zavřel, sportovní manažer klubu.

Kašiar hrál naposledy za Stuttgarter Kickers Regionální ligu, tedy čtvrtou nejvyšší německou soutěž. Ve stejném dresu předtím nastupoval v jedné ze skupin dorostenecké bundesligy.

Teď chce podobně jako Schumacher udělat další fotbalový posun. „Od narození hrál v Německu, chtěl by si zkusit českou druhou ligu a do budoucna se třeba posunout ještě výše,“ dodal Zavřel k hráči, který reprezentoval Českou republiku ve výběru do 19 let.

Domluvená hostování

Jasno už je v otázce setrvání dvou fotbalistů, které Pardubice v zimě testovaly. Na východě Čech budou hostovat Tomáš Čelůstkaz Opavy a Lukáš Kühnel z Mladé Boleslavi.

„Jsme dohodnuti s jejich mateřskými kluby, že tito dva hráči budou na jaře členy našeho kádru,“ potvrdil Zavřel.

S pardubickým týmem pak bude dále trénovat i liberecký obránce Jan Blažek, jenž zatím stihl odehrát pouze jedno utkání proti Mohelnici.