Podle trenéra FRANTIŠKA DVOŘÁKA jsou sami hráči odhodláni kousat soupeře v každém utkání. Do týmu se po vleklých zdravotních problémech vrací René Macek se Zdeňkem Konečným. Dvořákova ekipa zahájí boje v Českém Brodě, kde to ale žádná procházka nebude.

František DvořákJaké poznatky jste získal o mužstvu během zimní přípravy?
Z týmu je cítit odhodlání a chuť poprat se v každém zápase o vítězství. To je velice pozitivní zjištění.

Jsou hráči připraveni tak, aby udrželi, nebo ještě vylepšili postavení po podzimu?
Nikdy dopředu nemůžete tvrdit, že udržíte, nebo vylepšíte momentální postavení. Naším cílem to samozřejmě je. Ale tvrdit – my jsme dobře připraveni, a tak musíme zákonitě obhájit vydobyté pozice – nelze.

Kdo by měl být tahounem mužstva?
V týmu máme jen několik zkušených hráčů, na které jsou kladeny větší nároky než na hráče s menšími zkušenostmi. Spoléháme na to, že v krizových situacích právě tito hráči vezmou zodpovědnost na svá bedra.

Tomu, kdo letohradský fotbal sleduje, nemohlo uniknout, že odešel Víťa Hrubý zpět do Chocně. Nenaplnil vaše očekávání, nebo mu skončilo hostování?
Víťa se dostal do situace, že měl na výběr fotbal, nebo futsal. Rozhodl se dát přednost futsalu ve Vysokém Mýtě. Náš zájem o Víťovy služby přetrvával, ale respektovali jsme jeho rozhodnutí ukončit naši spolupráci. Je to velká škoda, protože Víťův fotbalový potenciál je na vyšší než divizní úrovni.

Už máte definitivně jasno o všech postech základní jedenáctky?
V hlavě sestavu samozřejmě mám, ale hráči pouze tuší, kdo dostane důvěru od první minuty. Jistou pozici nemá v týmu nikdo. O sestavě se rozhodneme až v pátek po tréninku.

Na co jste se zaměřili v posledních trénincích před ostrým startem?
Vzhledem k tomu, že první utkání sehrajeme na přírodní trávě, snažíme se co nejvíce aklimatizovat na tento povrch, protože se jedná o úplně jiný sport než na hřišti s umělým povrchem. Jen mě mrzí, že jsme nesehráli jediné utkání na přírodní trávě, a tak nás čeká v sobotu hodně těžká premiéra.

Přesně. Zahájíte na půdě posledního Českého Brodu, což je dost nevyzpytatelný start.
Zdání klame. Při pohledu na změny, které se v Českém Brodě udály, jsem přesvědčen, že i přes momentální poslední místo nebude mít toto mužstvo problémy se záchranou. Jsou v něm zkušení prvoligoví fotbalisté, doplněni o fotbalisty, kteří prošli druholigovými a třetiligovými mužstvy. Jakýkoliv bodový zisk z Českého Brodu by pro nás měl cenu zlata.

K dispozici je nově pětačtyřicet bodů. Na podzim jste uhráli více než polovinu z nich. Věříte, že to mužstvo dokáže i na jaře?
Nejenže tomu věřím já, ale hlavně hráči. Nechceme, aby podzimních čtyřiadvacet bodů bylo náhodných. Ale získat při našem těžkém losu opět minimálně stejný počet bodů bude hodně složité, toho si jsme moc dobře vědomi.

Cíl pro jarní část?
Aby se všem hráčům vyhýbala zranění a tím nemám na mysli jenom naše hráče. Jen tak se můžeme poměřovat s nejlepšími. Naším cílem je být konkurenceschopní těm nejlepším.

Poslední dotaz se týká fotbalové (r)evoluce. Jaký na ni máte názor?
O této novince mi nepřísluší polemizovat, bereme to jako fakt, který plně respektujeme.