Ze Strahova nemuseli odjíždět s prázdnou, jenže fotbalisté Pardubic ani jednu ze svých příležitostí nevyužili. „Výsledek je pro nás obrovským zklamáním, protože od 10. do zhruba 35. minuty jsme byli lepším mužstvem, ale nic jsme z našich šancí nevytěžili. Jen břevno a tyčku,“ konstatoval trenér Jaroslav Novotný.

Poslední půlhodinu navíc hosté hráli proti oslabené Olympii. „Chtěli jsme po mužstvu, aby nespěchalo a početní výhodu vyjádřilo. Chtěli jsme hru roztáhnout a dostávat se ze stran do dalších šancí,“ popisoval Novotný.

Olympia vs. Pardubice
Tyče a soupeř v deseti. Pardubice prohrály na Strahově s Olympií

„Po vyloučení se náš mančaft ještě více semkl, paradoxně nám to pomohlo z hlediska nasazení,“ uvedl Miloš Sazima, trenér pražské Olympie.

Rozhodnutí? Šest minut před koncem si do vápna naběhl domácí záložník Vopat a přesnou střelou zajistil týmu první výhru. „Naši jedinou stoprocentní šanci jsme dokázali proměnit,“ dodal Sazima.

V základní sestavě Pardubic se poprvé objevil krajní obránce Michal Surzyn, který přišel až v minulém týdnu z Olomouce. Naopak Pavel Černý vyběhl na hřiště až ve druhém poločase. „Je podobný typ jako Petráň. Nastoupil Kovář, který měl hru ještě zrychlit, což podle mě splnil,“ vysvětlil Novotný.