Samozřejmě, že doby, kdy Qanto Cup lámal s bezmála dvěma stovkami startujících týmů všemožné rekordy, jsou pryč. Nicméně i letošních dvaasedmdesát celků v hlavním turnaji a jedenáct veteránských kolektivů jsou pořád čísla sama o sobě vzbuzující respekt.

Vždyť to obnáší bratru nějakých sedm stovek aktivních fotbalistů, dvě desítky rozhodčích, více než tři sta odehraných zápasů a 1405 gólů.

Turnaj veteránů se hrál v průběhu jediného dne a na jeho konci byl „zlatý hattrick“.

Paroh Team Kaplice zvítězil v roce 2016, 2017 a letos přidal třetí „korálek“. I jeho fináloví soupeři Angels z Humenného byli stejní jako vloni a za těsným výsledkem 1:0 se skrývala pořádně vypjatá a emotivní bitva s mimořádným nábojem do posledního hvizdu. Kapličtí udrželi nervy na uzdě a odvezli si tak domů třetí pohár Qanta za sebou. Bronz připadl družstvu Kůrovci Javorník.

Startovní pole hlavního turnaje zúžily základní a semifinálové skupiny, až dvaatřicet nejlepších stanulo ve finálovém pavouku a v něm, jako obvykle, padali také favorité z největších.

Obhájci prvenství z Frenštátu pod Radhoštěm tentokrát zvládli jediné vyřazovací kolo, hned v tom druhém narazili na Střelce z Vysočiny a na jejich branku nenašli odpověď. Aniž to kdo tušil, budoucí vítězové tady začínali svoji spanilou jízdu k triumfu.

Biatlonistka Gabriela Koukalová představila svou knihu Jiná v obchodním centru Aupark v Hradci Králové.
Gabriela Koukalová: „Možná se jednou probudím a biatlon mi bude chybět“

Po herní stránce vypadali nejlépe Angels z Humenného s hráči ze slovenských ligových soutěží, ti však ve čtvrtfinále narazili na největší překvapení turnaje – Falcons z Kunčiny.

A nedokázali jim dát ani gól, byť měli místy drtivou převahu, jenže výborného gólmana Hutiru nepřekonali, pálili jenom do tyčí. A stačil tečovaný přímý kop, aby si kunčinský celek zajistil postup mezi čtyři nejlepší. Nakonec bral třetí pozici a to pro něho byl vynikající výsledek.

„Vůbec jsme nepočítali s tím, že bychom si zahráli o medaile. Vlastně každý zápas pro nás byl těžký. V prvních dvou kolech play off to byla loterie, dvakrát jsme postupovali na penalty, když jednou jsme byli lepší, podruhé horší. Potom jsme hráli neskutečně těžké čtvrtfinále. Věděli jsme, že soupeř je fotbalově daleko někde jinde, ale řekli jsme si, že tam necháme kunčinské srdíčko. Se štěstím se to povedlo, stálo nás to hodně sil a v semifinále nás Prostějov přejel,“ uvedl Ondřej Brychta, jeden z členů úspěšného kunčinského týmu, který se radoval z třetí příčky po penaltovém rozstřelu s Litoměřicemi.

„Bylo tady asi sedmdesát celků, takže si náš výsledek snad ještě ani neuvědomujeme. Tým byl složen z kluků z Kunčiny, neměli jsme tam nikoho cizího, jsem rád, že jsme takhle reprezentovali obec i celý náš okres,“ dodal Brychta.

V napínavém finále útočili hráči Jiřiny Prostějov, kteří v předešlém průběhu mimo jiné vyřadili i tým Stars Svitavy tvořený hráči místního áčka, na svoje třetí prvenství na Qanto Cupu po letech 2007 a 2009.

V historické tabulce vítězů se však po finálovém výsledku 2:1 objevilo nové jméno.

Střelci z Vysočiny Havlíčkův Brod s hráči z chrudimského ERA-PACKu a Nejzbachu Vysoké Mýto prošli pavoukem jako nůž máslem a přes Futsal Team Žilina, Literpool Frenštát pod Radhštěm, Pruhy 83 Dubnica nad Váhom, Klauny Litoměřice a Jiřinu Prostějov dokráčeli tam, kde by chtěl stanout každý účastník Qanto Cupu, ale pouze jednomu to bylo dopřáno.

Vizualizace nové nemocnice následné péče. Jedná se o jeden z prvních návrhů. Momentálně probíhají úpravy podle posledního jednání pracovního týmu.
Nová nemocnice dostala zelenou

QANTO CUP 2018:

1. Střelci z Vysočiny Havlíčkův Brod
2. Jiřina Prostějov
3. Falcons Kunčina
4. Klauni Litoměřice
5. – 8. Pruhy 83 Dubnica nad Váhom
Gamisport Třinec
AC Gamaspol Jeseník
Angels Humenné
9. – 16. 1. FC Literpool Frenštát pod Radhoštěm
PS Parkety Námestovo
RB Chlumec nad Cidlinou
FC Loko Ducks Zlín
FC Benjamínci
EMIKO.CZ Dubnica nad Váhom
Stars Svitavy
FC Mitte Zlín