Má jisté, že bude podzimním mistrem. A to mají svěřenci trenéra Pražáka ještě dohrávku v Třemošnici k dobru. Mohou tak bilanci vylepšit a svým soupeřům více poodskočit.

Doma se rozloučili Třebovští výhrou nad „Heřmaňákem“, kterého mačkali jako lis česnek zejména v první půli. Dali tři branky, hosté jednu. Pokud chtěli ale pomýšlet na body, potřebovali by nechat doma Netušila, jenž si za své hanlivé výrazy vykoledoval v 50. minutě červenou kartu.

Ani Holice nedohrály v jedenácti, ale o Řezníčka přišly v době, když už bylo o výsledku utkání s Moravskou Třebovou rozhodnuto. Domácí v boji o druhé místo tabulky zvítězili 2:0.

Důležitý mač sehrály Choceň a Žamberk. Oba mančafty se dobře znají. V týmu hostí hrají fotbalisté s choceňskou minulostí, tudíž šlo o pikantní souboj, ze kterého vzešla jako vítěz Choceň (2:1). I tady se červenalo. A žamberský Zach by si měl svou energii vybít jinde, než na fotbalovém trávníku.

Výčet vyloučení uzavřeme ve Slatiňanech, respektive v Chrudimi na umělé trávě, kde Slatiňany nastoupily proti Lanškrounu. Domácí Beneš se pakoval ze hřiště už v 29. minutě, ale Slatiňanům to neuškodilo, vyhrály 1:0. „Potvrdily roli favorita a musím uznat, že to byl asi nejlepší podzimní soupeř. Dobře a umě kombinoval i v deseti,“ uznal kvality týmu trenér Lanškrouna Pavel Hrabáček.

Klíčový duel čekal na Moravany a Třemošnici. Co bylo v utkání důležité? Proměňování šancí. Domácí měli v úvodu dvě, nedali, a soupeř posléze z produktivity vyučoval. Třemošnice vyhrála 3:0. Tři góly dalo i Hlinsko v Dobříkově. A může být rádo, protože prvních šedesát minut Dobříkov soka mlel. Jenže bota ho tlačí v době, kdy má přetavit tutovku v gól. Jakmile hosté vyrovnali, karta se obrátila.

Za bezbrankového stavu v Chrudimi se chystaly v rozsřelu do práce gólmani, domácí Kudláček a poličský Slaný. Navrch měl jednoznačně Slaný, jenž vychytal hostím druhý bod. Už v pátek vyhrály Svitavy na penalty nad Litomyšlí.

Událost kola

Ve vyrovnané tabulce se nevyplácí ztrácet body. V posledním podzimním kole mohou litovat Dobříkov a také Moravany, že nevyužily domácí prostředí.

Zklamání kola

Stane se, že hráč dostane červenou kartu, ale pokud udeří soupeře v přerušené hře (Zach), nebo sudího zahrne „kvalitními“ slovy (Netušil), je to na místě.

Výrok kola

„I slepá veverka najde někdy oříšek a tak Svitavy z jediné střely na naši branku vyrovnaly.“
(Ivo Svoboda, trenér Litomyšle)