Dva velké zápasy měly odstartovat fotbalovou sezonu ve východních Čechách. Před sobotním druholigovým derby Pardubice - Hradec Králové byl ve středu na programu duel čtvrtfinále domácího poháru Mol Cupu, v němž Hradečtí měli přivítat obhájce triumfu Zlín.

Drsné mrazy poslední doby a předpověď na další dny však hře míče kopaného nepřeje. Už nyní je jisté, že ve středu se v Malšovicích hrát nebude. Sobotní dopolední derby je také velmi výrazně ohrožené.

Nejprve případ číslo 1. V pondělí ve tři odpoledne přišel na hradecký stadion Václav Andrejs, technický delegát Ligové fotbalové asociace a také předseda krajského svazu.

Po prohlídce hřiště dal jasný verdikt, se Zlínem se hrát nebude. „Rozhodli jsme se zápas odložit. Kdyby se hrálo, bylo by to proti fotbalu,“ řekl Andrejs. „Trávník je promrzlý a předpověď nedává naději, že by se to změnilo,“ doplnil ho Milan Šedivý, mluvčí klubu.

Hradecký obránce Otto Urma.
Posily? Nejblíž sestavě je Urma

„Je lepší, když se zápas bude hrát ve větším teple. Při minus dvanácti to je nic moc,“ reagoval zlínský gólman Stanislav Dostál.

A sobotní derby? Vstupenky na zápas lze sehnat formou internetového i fyzického předprodeje. Využijí je fanoušci již tuto sobotu? Rozhodnut by se mělo ve středu. Pardubický klub je v kontaktu se zástupci Ligové fotbalové asociace.

„Pro nás se jedná po organizační stránce o velmi náročný zápas, proto bychom to chtěli vědět co nejdříve. A ne až před utkáním,“ uvedl Vít Zavřel, sportovní ředitel Pardubic.

Je jasné, že současné mrazy trávníku na stadionu Pod Vinicí nesvědčí. „Bude se ještě sledovat předpověď počasí,“ dodal Zavřel.

Na verdikt budou čekat v nejbližších hodinách i další týmy, které mají o víkendu ve FNL nastoupit.

Ilustrační foto
Přípravné období končí, Pardubice přidaly další výhru