Změny? Zřejmě ta největší už je pár dnů známá. Tým opustil odchovanec Jan Řezníček, který si zahraje první ligu v Opavě. „Je to ztráta, hra na něm stála. Budeme se snažit ho nahradit mladšími hráči, které tady máme. Tato mezera se dá zacelit, protože jinak kostra zůstává stejná,“ řekl trenér Jaroslav Novotný.

Naopak poprvé se na tréninku objevily dvě nové tváře. Na zkoušku přijeli do Pardubic záložník Filip Blecha z Bohemians a obránce Vojtěch Čmelík ze Sparty. Prvně jmenovaný má šancí být jedním z adeptů na uvolněné místo po Řezníčkovi. „Má dobré průnikové přihrávky, chce hrát dopředu. Jsou tam i rezervy, ale vše se dá vylepšit,“ tvrdí Novotný.

O víkendu by měli navíc dorazit na testy i první hráči z Afriky. Úvodní trénink absolvoval i Lukáš Kühnel, jenž jaro promarodil. S týmem byl i Radek Látal, individuální program ještě měli Filip Kopřiva a Dominik Fusek. V Pardubicích bude pokračovat i Pavel Sokol, jehož hostování z Brna bylo změněno na přestup.

Na tréninku nechyběla ani řada fotbalistů, kteří končili v dorostu. „Tito mladí hráči s námi již trénovali v minulé sezoně a vědí, o co jde. Potenciál v nich je, příležitost budou dostávat tak jako Solil nebo Lněnička,“ dodal kouč.

První z přípravných zápasů odehrají Pardubičtí již v sobotu proti Jihlavě (11.00, hřiště Bedřichov). Blíže svým fanouškům se představí v dalších utkáních. Příští středu na Dolíčku proti juniorce Liberce, potom dvakrát v Lázních Bohdaneč (Ružomberok a Dukla Praha).

„Zápasů zase nebude tolik. Každý musí v přípravných utkáních ukázat, co v něm je,“ prohlásil pardubický trenér Novotný.