Hra Letohradu měla daleko k dokonalosti, kterou předvedl před týdnem proti Mladé Boleslavi. Utkání mnoho vzruchu nepřineslo.

Arsenal Česká Lípa – FK OEZ Letohrad 2:0 (1:0)

Domácí se snažili překonat obranu Letohradu nakopávanými balóny a proměňováním standardních situací. Hosté si v prvním poločase mnoho příležitostí nevytvořili, a tak za zmínku stojí pouze střelecký pokus Kaila ve 38. minutě, který ale brankář Meier zneškodnil. Domácí hrozili především ze standardních situací. Nejprve Čemba v 8. minutě hlavou přestřelil Kykalovu branku a ve 29. minutě vyzkoušel ostrou střelou postřeh Kykala Demeter. Ve 41. minutě Vrabcův centr přistál na hlavě Karlíka, jenže jeho hlavička mířila přesně doprostřed brány, kde stál připravený Kykal. Už se zdálo, že oba týmy odejdou do kabin za nerozhodného stavu, když v nastavení prvního poločasu domácí Vrabec využil pas za letohradskou obranu a střelou po zemi nedal Kykalovi šanci. Gólem do šatny se domácí ujali vedení 1:0.

Jestliže první poločas zakončil Letohrad výkonem špatným, tak pasáže druhého poločasu byly snad ještě horší. Chvílemi se hosté sami dostávali pod tlak svojí nepřesnou rozehrávkou. Domácí i ve druhém poločase hrozili ze standardek, ale všechny pokusy buď zneškodnil brankář Kykal, nebo byly nepřesné. Nejaktivnější hráč domácích Demeter připravil i jejich druhou branku. Přesným pasem našel naběhnutého Helda, který nacentroval míč na Karlíka. Ten se hlavou ještě netrefil přesně, ale k odraženému míči se dostal neobsazený Vrabec a lobem překonal v brance bezmocného Kykala. Letohrad předvedl v České Lípě jeden z nejslabších výkonů za poslední rok.

Fakta - branky: 45. a 80. Vrabec. Rozhodčí: Pavel Hudeček. ŽK: 1: 3. Diváci: 320.

(hyn)