Přípravné zápasy ukázaly, že hra ještě zcela neodpovídá představám trenéra FRANTIŠKA DVOŘÁKA (na snímku), ale přesto fanouškům slibuje, že jeho svěřenci vloží do každého utkání všechen svůj um.

Trenére, jsme na startu nového ročníku. Co vám napověděla příprava, která trvala v podstatě měsíc?
Výsledky byly lepší než předváděná hra.

František DvořákDo týmu přišli čtyři noví hráči. Můžete mi říct, odkud jste si nové tváře přivedl?
V kabině jsme přivítali Tomáše Jedličku z Holic, Dušana Janderu z Cerekvice, Romana Krystla z České Třebové a Petra Štěpána, kterému vypršel dorostenecký věk a vrátil se z hostování z Pardubic.

Jak se vám jevili v přípravných zápasech a tréninkových jednotkách?
Na přístup všech hráčů si nemohu stěžovat. Jak v trénincích, tak i v utkáních pracují všichni na jedničku. Je jasné, že nově se rodící tým potřebuje hlavně čas a trpělivost.

Odešli Nadrchal, Tichý a Šponar. Budete je postrádat?
Samozřejmě, že každá ztráta hráče základní sestavy je bolestná, ale na druhou stranu dostanou příležitost noví hráči, kteří určitě své kvality také prokáží. To, že budou zmínění hráči chybět, je ovšem jasné.

Doplnil odchody ještě někdo další?
Po vzájemné dohodě jsme neprodloužili hostování s Radimem Dvořákem a Jindrou Václavkem. Celkově se tedy jedná o ztrátu pěti hráčů základní sestavy. Nicméně věřím, že mladí kluci se poperou s tím, jak pomyslnou mezeru zacelit.

Protočil jste v přípravných zápasech spoustu hráčů. Máte v hlavě osu týmu, která bude nastupovat pravidelně a budete na ni spoléhat?
Pravidelně může nastupovat pouze zdravý hráč, a to nikdy nemáte jistotu, který to bude. Máme připravené různé varianty v případě zranění nebo nemoci jakéhokoliv hráče.

Na jaře si diváci v Letohradu zvykli na dobré výkony především v domácím prostředí. Předpokládám, že v tom budete chtít pokračovat.
Vzhledem k okolnostem se rozhodně nedá předpokládat, že budeme soupeře válcovat. Celý realizační tým i hráči chceme mít z fotbalu radost. Mohu všem divákům slíbit, že do každého zápasu dáme všechen náš um a počkáme si na kolik bodů, popřípadě vítězství, to bude stačit. Opakuji, chceme fotbalu dát všechno, ale hlavně se bavit.

A ještě lepší by bylo to vylepšit i venku, že?
Výsledky na venkovních hřištích jsme sice na jaře dobré neměli, ale výkon byl mnohdy lepší než samotný výsledek. I po prohraných zápasech jsme proto měli pozitivní přístup.

Divizní skupina C doznala změn. V soutěži uvidíme šest nových celků. Myslíte si, že to může soutěži prospět, nebo uškodit?
Zeptejte se mě až po čtvrtém kole, to budeme mít totiž tři nováčky za sebou (usmívá se)… Určitě to ale jisté oživení soutěže bude, minimálně prvotním nováčkovským elánem.

V sobotu přivítáte v prvním kole Dvůr Králové. Těšíte se na fotbalové „šílenství"?
Tak jako hráči, tak i já mám raději zápasy než „jen" trénování a hraní přátelských utkání. Mistrovské zápasy jsou úplně jiný sport a na to se moc těším. Horší už je to se soupeřem ze Dvora. Nemyslím si, že je to zrovna ideální tým pro první kolo. Ale uvidíme a necháme se překvapit.

Na závěr otázka, která nemůže před startem chybět. Cíl týmu pro sezonu?
Nemá cenu si přát předvádět pohledný fotbal, když na něj diváci v Letohradu stejně nepřijdou. Budeme se chtít prezentovat takovou hrou, která nás bude uspokojovat a snad se budeme moci podělit o radost po vítězném zápase s hrstkou věrných fanoušků.