Neřekne to, ale stačí se mu podívat do výrazu tváře. Vidíte, jak je nadšený, když v kabině není pod jmenovkou ani jedno prázdné místo.
Trenér letohradských fotbalistů FRANTIŠEK DVOŘÁK si toho užil v přípravném období až až. Ani v jednom utkání neměl k dispozici kompletní složení týmu.
Přesto však ví, v čem bude síla jeho mužstva. „Vzhledem k věku týmu je logické, že naší hlavní devízou bude maximální nasazení," uvedl.

František DvořákTrenére, jsme na startu nového ročníku divize. Co vám napověděla příprava, která je oproti té zimní sice kratší, ale podmínky jsou o hodně příznivější?
Oproti minulým přípravám, kde jsme kladli větší důraz na tréninkový proces, jsme se tentokrát rozhodli sehrát více přípravných zápasů. Záměrem byla větší sehranost týmu. Tento plán vzal bohužel za své vinou častých absencí. Tudíž jsme nesehráli žádné utkání v kompletním složení.

Nedílnou součástí jsou výše zmíněné přípravné zápasy, kde si můžete vyzkoušet nespočet hráčů i z B mužstva. Už máte jasno, jak bude kádr A mužstva vypadat?
Máme osu týmu, kterou doplní nadějní mladí hráči. V přípravných zápasech jsme těchto hráčů vyzkoušeli dostatečné množství, jsme s jejich vystoupeními spokojeni a předpokládáme jejich využití i v mistrovských zápasech. Kteří hráči to budou, záleží na jejich přístupu. Kdo překoná prvotní neúspěch, má šanci se v týmu poprat o místo v sestavě.

Lze samozřejmě nacvičit, jak byste si přál, aby se mužstvo prezentovalo. Povedlo se, nebo se to ukáže až v průběhu několika prvních zápasů?
Vzhledem k věku týmu je logické, že naší hlavní devízou bude maximální nasazení. Při velice těžkém losu lze těžko předpokládat vývoj v tabulce. Byli bychom rádi, abychom se prezentovali pohledným rychlým přímočarým fotbalem.

Na co jste se konkrétně zaměřovali?
V této přípravě jsme se zaměřili na vyzkoušení mnoha hráčů na různých postech sestavy. Dá se říci, že na svých místech nastupovali pouze brankáři.

Mužstvo doznalo určitých změn. Odešli bratři Jedličkové. Podařilo se za ně najít náhradu?
Každý je pochopitelně nahraditelný, ale nezastírám, že tentokrát to nebude jednoduché. Jsem ovšem přesvědčen, že máme připravené varianty, při kterých zmiňované hráče dokážeme nahradit.

Jsou v týmu nějaké nové tváře?
Na hostování k nám přichází z Chocně Víťa Hrubý.

Hodně diskutované je ono nové pravidlo, že v případně nerozhodného výsledku se budou kopat penalty. Jak se vám to zamlouvá?
V předloňském ročníku jsme remizovali čtyřikrát a v loňském pouze třikrát. Nedá se tedy očekávat, že tohoto pravidla využijeme ve větší míře. Ale například při sedmi remízách je úspěšný rozstřel rozdílem sedmi bodů navíc, které mohou znamenat například záchranu v soutěži. Myslím, že to bude zajímavé zpestření hlavně pro diváky.

Těžko se dá spekulovat před začátkem, kdo se bude pohybovat nahoře, kdo dole, a podobně. Kde byste ale rád viděl své mužstvo?
Byli bychom samozřejmě rádi, kdyby se nám vyhnuly starosti se záchranou. V silách našeho týmu to jednoznačně je. Nahoře se podle mého soudu budou pohybovat Dobrovice, Turnov, Živanice a Vysoké Mýto. U ostatních mužstev se dá očekávat velká vyrovnanost.

Výkop se blíží. Jak je na tom kabina, už je zdravě nabuzená na sběr bodů od prvního kola?
Samozřejmě se na mistrovská utkání všichni těšíme.

Nesmí chybět tradiční otázka před začátkem. Cíl týmu pro sezonu?
Aby všem hráčům přálo zdraví a mohli tak mít možnost nastupovat do každého utkání.