SO 13.30: FK OEZ Letohrad (4. místo, 22 bodů) – Pěnčín-Turnov (13. místo, 14 bodů)
Letohradští si přivezli z Nové Paky vítězství a tři body. Nyní hostí na svém stadionu hráče Turnova, kterým patří před posledním utkáním třinácté místo. Tabulkově je tedy Letohrad favoritem. „Samozřejmě díky tomu postavení v tabulce jsme favoritem a chceme v tom utkání naplno bodovat, což znamená vyhrát. Zároveň bychom rádi splnili i cíl, který jsme si dali před sezonou, tzn. získat minimálně pětadvacet bodů", říká trenér Jaroslav Veselý.
Letohradští přišli o Ondřeje Kaila, kterého v minulém utkání zranil Bažík. Více nám o tom řekl trenér Veselý. „S Ondrou to vypadá špatně. Absolvoval operaci, protože má přetrhané vazy v kotníku."
Poslední tři utkání Letohradští neodehráli špatně, vyjma první půle v Ústí. A z toho by chtěli vycházet i v následujícím zápase. „Herní kva- litu máme slušnou, ale musíme to podpořit i výsledkem. Do utkání nastoupíme s tím, že se chceme opřít o naši hru, abychom byli nebezpeční. Samozřejmě platí, že v těchto zápasech je dobré dát brzo gól, aby soupeř hru trochu otevřel," spřádá plány Veselý.
Turnov prohrál poslední zápas s Holicemi a letohradský trenér říká: „Není to úplně dobře. Oni budou hrát o život a nebude to vůbec jednoduché. I přesto chceme jednoznačně vyhrát."

NE 13.30: TJ Svitavy (10. místo, 17 bodů) – Jiskra Ústí nad Orlicí (6. místo, 21 bodů)
Proti vedoucímu celku Ústečtí nepředvedli špatný výkon, ale na bodový zisk to nestačilo. Nyní je čeká poslední utkání ve Svitavách, které dokázaly vyhrát na půdě Dvora Králové 2:0 a v domácím prostředí hrají velmi dobře.
Jak se Ústečtí připravují na zápas, nám přiblížil záložník Zdeněk Vaňous. „Nijak zvlášť se na utkání nepřipravujeme. Akorát na Jirny jsme se speciálně připravovali, ale jinak ta příprava probíhá podobně, jak na ostatní utkání. Jedeme tam vyhrát a získat tři body."
Přivést vítězství z posledního zápasu by znamenalo zisk čtyřiadvaceti bodů. „My jsme si před začátkem sezony stanovili, že chceme osmkrát vyhrát. Chybí nám jedno vítězství a jedeme do Svitav splnit jednoznačně cíl," říká ústecký záložník.
Svitavy mají v kádru Iva Svobodu, což je nebezpečí největšího kalibru. Jeho zkušenosti Svitavám hodně pomáhají. „Je to zkušený hráč. Ví, kam se má postavit. I když ho budeme bránit, tak jeho čuch na góly je excelentní, ale myslím, že nějak speciálně ho bránit asi nebudeme," dodal na závěr Zdeněk Vaňous.