Už potřetí ho, jak v poslední době velí tradice, zorganizoval tým kolem Jiřího Saňáka – Saňák Football.
Letos se fotbalového kempu zúčastnilo 50 dětí převážně z okresu Ústí nad Orlicí, ale i z Hradce Králové či Olomouce.
Jaké bylo zaměření této akce, nám přiblížil šéftrenér kempu Jirka Saňák: „Letošním hlavním cílem kempu bylo, seznámit hráče s fotbalem jako týmovou hrou, představit jim významné zásady správného tréninkového procesu ve fotbale a nechat je prožít profesionální fotbalové soustředění – třikrát denně speciální trénink, správné stravovací návyky, regenerace, analýza, rozbory atd."
Během těchto tréninkových jednotek probíhal jako každoročně fotbalový turnaj, tentokrát na způsob Champions League. Vítězem této „malé" Ligy mistrů se stal tým AC Milán, který porazil ve finále Barcelonu 7:2.

Očima Oldřicha Skalického

Celý týden v Dolní Čermné měl svůj jasný průběh, který nám sdělil manažer kempu Oldřich Skalický: „Každý den jsme začínali rozcvičkou, následovala snídaně a dopolední tréninková jednotka. Po tréninku všichni naskákali do bazénu, následně je čekal dobrý oběd a polední klid spojený s masážemi, o které se starala masérka Petra Jansová. Před odpolední tréninkovou jednotkou, stejně tak jako po večerním tréninku, probíhaly týmové hry v lese popřípadě v klubovně, které měli na starosti animátoři volného času Honza Saňák s Dášou Skalickou. Před večeří bylo opět osvěžení v bazénu a poté následovala večerní tréninková jednotka," shrnul Skalický.
Oba „nejvyšší muži" se shodli, že letošní fotbalový kemp byl opět vydařený možná i díky třem vrcholům. Prvním z nich byla návštěva ligového fotbalisty Honzy Javůrka, hrajícího za olomouckou Sigmu, dalším vrcholem byl závěrečný večer, ve kterém se podařilo natočit verzi Harlem shake (odkaz na video naleznete na internetové stránce: www.sanakfootball.kvalitne.cz). Posledním a hlavním vrcholem byl páteční den, kdy proběhla otevřená tréninková jednotka pro rodiče a hrála se finálová utkání Ligy mistrů.

Správný trénink zvyšuje kvalitu

Závěrečné shrnutí jedenáctého ročníku kempu nám poskytl šéftrenér Jiří Saňák:
„Kemp fotbalových nadějí se koná již jedenáct let. Dlouhodobě je vždy 'vyprodán', což je nejlepší zpětná vazba a potvrzení, že kluky tento projekt opravdu baví.
Letošní kemp proběhl zcela dle programu, nenarušilo ho nepříznivé počasí, žádné zranění, nemoc či předčasný odjezd hráče domů. Tento fakt vychází z výborného fungování realizačního týmu, který je formován dlouhodobě. Jednoznačnou prioritou je správné a skvělé fungování trenérského štábu, aby hráči cítili a prožili špičkové tréninkové jednotky. Důležitou podmínkou pro dobrý průběh je správná organizace, zajištění ubytování, odměn, dárků atd., což funguje za nemalého přispění sponzorů a přátel mládežnického fotbalu.
Hráči přijímali naše principy velmi vnímavě, opět se potvrdilo, že jsou schopni se výrazně zlepšit i za týden. Důležitým zjištěním je, že při správném tréninkovém procesu se pokrok hráčů a jejich kvalita zvyšuje.
Závěrem mi dovolte poděkovat všem sponzorům a hlavně všem svým spolupracovníkům, bez kterých bych tento krásný projekt nemohl pořádat. Budu rád, když s nimi zorganizuji další ročník, v pořadí už dvanáctý." (ska)