V první půli byli domácí divizní fotbalisté jasně lepší. Po obrátce ale přišla změna a fotbalisté Jiskry Ústí nad Orlicí přišli o dvougólový náskok. Závěr zápasu sledovala už jen hrstka věrných fanoušků. Návštěvu, nejen tohoto utkání, ovlivnilo televizní finále první ligy.

Ústí nad Orlicí – Mšeno 2:2 (2:0)

Domácí začali zápas aktivně. Přesto se do první vážnější příležitosti dostali v 8. minutě hosté, když po dlouhém autu a zaváhání domácí obrany nepřesně pálil hostující kanonýr Novotný. Domácí odpověděli v 16. minutě po obdobné akci. Tomáškův dlouhý aut prodloužil Roušar hlavou na vápno a Vaňous pálil těsně vedle. V 17. minutě domácí už jásali po výborné akci Smejkala, který potáhl míč po levém křídle a přihrál zpět na Vaňouse, jenž z prvního doteku otevřel nádhernou dělovkou skóre – 1:0. Ve 24. minutě se po Roušarově přihrávce pokoušel překvapit gólmana hostí Falta. Z vápna vystřelil dobře, ale gólman Vaníček jeho střelu vyškrábl na roh. Ve 31. minutě znovu velmi dobře hrající Smejkal unikl a přihrál do šance Greplovi, kterého ale vychytal gólman hostí. Další nádherný gól vsítil ve 33. minutě opět Zdeněk Vaňous, když po Roupcově uvolnění krásným obloučkem z hranice pokutového území zvýšil vedení domácího celku na 2:0. Hostující gólman se stihl jen podívat na míč, který mířil do prázdné brány. V okamžiku překvapení nebyl schopen na krásnou střelu zareagovat. V závěru prvního poločasu se po rohu Smejkala dostal do nadějné situace Grepl, ale z úhlu napálil míč jen do gólmana. „Za první poločas mohu hráče pochválit. Hrálo se to, co jsme chtěli. To znamená vysoký pressing, nahoře, jednoduchá hra. Dostali jsme se na 2:0," konstatoval trenér domácích Jan Navrátil.

Po obrátce byli domácí o něco slabším týmem než v první půli. Akce se střídaly na obou stranách. Hosté byli nebezpečnější než v první půli. S většinou akcí si ale bez větších problémů poradil domácí gólman Neoral. Od 50. minuty začal domácím zatápět hostující Janík, který se neustále dostával do slibných příležitostí. Jednu z nich proměnil v 81. minutě, kdy v pokutovém území domácích přišel o míč stoper David a Jeník jeho hrubou chybu zúročil a zblízka vsítil kontaktní gól – 1:2. Domácí vypadli z tempa a hosté se stávali nebezpečnějšími s každým získaným míčem. V 88. minutě skončil centrovaný míč Ginzela nad bránou. O minutu později si na centrovaný míč z levé strany naběhl do vápna Krejčík a další hrubku středu domácí obrany zúročil ve vyrovnávací branku na remízových 2:2. „O přestávce jsme si řekli jasné pokyny, že potřebujeme vstřelit třetí gól, který, kdyby se nám ho podařilo vstřelit brzy, by soupeře zlomil. Věděli jsme ale, že je Mšeno velmi kvalitní mužstvo. Místo toho, abychom se propracovali do brejků, jsem nedokázali překonat obrannou linii. Místo toho, abychom zvýšili náskok, tak jsme se o míč sami připravili. Soupeř si remízu za druhou půli zasloužil, ale myslím, že by se nemělo stávat, abychom v první půli vedli o dvě branky, a nakonec utkání skončilo remízou. Na výsledku se ale teď už nic nezmění," zakončil Jan Navrátil.

Branky: 17. a 33. Vaňous – 81. Jeník, 89. Krejčík.

Ústí nad Orlicí: Neoral – Roupec, Pászto, David, Tomášek – Grepl (51. Felcman), Vaňous, Smejkal (58. Kukla), Roušar – Knápek, Falta (84. Ráb).

(ska, hah)