FK Přelouč - FK Agria Choceň 0:1

Václav Sůra, trenér FK Přelouč: „Choceň mě ale překvapila vyzrálým výkonem. Její starší hráči usměrnili ty mladší a podala kompaktní výkon. Nám chyběl střed pole. První šanci jsme měli sice my, ale Kloudu reflexivně vychytal Gerčák. Pak hosté trefili břevno a na konci první čtvrthodiny po naší ztrátě zužitkovali brejk. Ke všemu za chvíli odkulhal ze hřiště kreativní Řezníček. Po změně stran jsme zvýšili agresivitu a začali hrát riskantně. Protivník hrál ale pozorně v obraně a co prošlo, shrábl gólman. V závěru jsme hráli vabank, ovšem ani hra se čtyřmi útočníky k vyrovnání nevedla."

František Dvořák, trenér FK Agria Choceň: „Kdybychom nebodovali, nebylo to vůbec příjemné vzhledem k tomu, že spodek tabulky body uhrál. Než se vrhnu na zápas, musím říct, že prostředí v Přelouči je více než nedůstojné pro sehrání zápasu krajského přeboru. Hřiště je v hrozné kvalitě. Co se týče fotbalu, hrát se na tom prakticky nedá. Nicméně jsme si vytvořili zkraje utkání tlak. Šli jsme do vedení, ale opět jsme další šance neproměnili, měli jsme určitě vytěžit více. Na začátku druhé půle jsme vypadli ze hry. Soupeř chtěl s výsledkem něco dělat. Poté jsme převzali hru pod svou kontrolu, měli jsme pasáž, kde jsme trefili břevno a dvě tyče. Jsem rád, že to máme za sebou, že tam nějaký čas nepojedeme."

1. FC Žamberk - ŽSK Třemošnice 1:1, penalty 2:4

Evžen Kopecký, trenér 1. FC Žamberk: „Utkali jsme se se silným soupeřem, který venku moc body neztrácí. Z toho důvodu jsme trochu přestavěli řady a možná i proto jsme byli v prvním poločase málo aktivní směrem dopředu, ale taky tam byl soupeř a ten nám toho moc nedovoloval. Hra byla opatrná z obou stran a každý tým si vypracoval asi tak po jedné možnosti. Do druhého poločasu jsme s tím chtěli něco udělat, ale hosté se rychlonohým Hejcmanem v nepřehledné situaci ujali vedení. A aby toho nebylo málo, byl přísně vyloučen Smola. Paradoxně od tohoto momentu jsme začali být lepším týmem, i když to při rychlosti hostujících hráčů bylo na hranici rizika. Jsem moc rád, že našemu zmrtvýchvstání hodně pomohli střídající hráči a vlastně jeden z nich, Pavel Zach, svůj premiérový start ozdobil důležitou brankou. Závěrem jsme mohli strhnout vedení na svoji stranu, ale to by už bylo pro hosty kruté. Klukům jsem poděkoval, závěrem si hrábli na dno sil a doufám, že se z utkání všichni ponaučíme, abychom mohli být silnější."

Leoš Cirkl, trenér ŽSK Třemošnice: „Utkání mělo svoji kvalitu, hrálo se důrazně a obě mužstva se snažila kombinovat. Po naší vstřelené brance to vypadalo nadějně a po vyloučení domácího hráče ještě lépe, ale nepochopitelně jsme vypadli ze hry na pět minut a stálo nás to výhru. V 86. minutě se domácím podařilo vyrovnat. Penalty jsme zvládli a tak bereme další dva body. Pochvala pro všechny hráče, zvláštní potom pro M. Krále, Jandu a Hejcmana.

FC Hlinsko - FK Česká Třebová 3:4

Daniel Sigan, trenér FC Hlinsko: „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a nastřelili tyč z trestného kopu. Nadále jsme kráčeli za výhrou, bohužel jsme inkasovali branku po hrubé chybě. Do poločasu se nám ještě podařilo výsledek otočit. O poločase jsem hráče nabádal, abychom hráli ze zabezpečené obrany. Co jsme ale stihli za sedm minut, to bylo až neuvěřitelné, něco takového jsem ještě nezažil. Lukáš Cach si dal nešťastnou vlastní branku, to nás dostalo na dno. Hned nato jsme dostali další gól a v 52. minutě přišel druhý vlastní gól. Ještě jsme snížili, ale vyrovnat nedokázali. I přes prohru musím hráčům poděkovat za bojovnost. Odmakali zápas až do úplného konce."

Petr Pražák, trenér FK Česká Třebová: „Divácky atraktivní utkání. Nechyběly emoce, góly, napětí do poslední minuty, vzruch před brankami na obou stranách. Z pohledu trenéra bláznivé utkání plné zvratů a pro nás více sportovního štěstí. My jsme měli lepší začátky obou poločasů, domácím patřily závěry a od vyrovnávací branky nebylo daleko. Oproti minulému týdnu jsme chtěli v útočné šestnáctce hrát jednoduše a tlačit se do zakončení. To se nám dařilo a také vyplatilo. I když dvakrát s velkou porcí štěstí jsme dostali míč do soupeřovy branky. Pro naši další práci povzbudivé vítězství."