Opět po roce se na místním hřišti odehrál fotbalový zápas pro dobrou věc. Letošní akci uspořádal hokejový klub Dynamo Pardubice ve spolupráci s kapitánem Tomášem Rolinkem. Ten do svého týmu Dynamo „old“ pozval řadu bývalých hokejistů Pardubic. Proti nim nastoupil současný tým Dynama.

„Povedlo se, vybrala se hezká suma, lidé se pobavili. Myslím, že každý z hráčů je rád, že se takové akce mohl zúčastnit,“ uvedl po utkání Rolinek.

V jeho týmu nastoupili mimo jiné Tomáš Blažek, Michal Mikeska, Stanislav Procházka, Adam Svoboda, ale i zástupci mladší generace jako Lukáš Radil či Michael Špaček.

V barvách „mladých“ zase nechyběli Ondřej Kacetl, Marek Trončinský, Tomáš Svoboda, Patrik Poulíček a dále i junioři, kteří se zapojili do letní přípravy.

Na góly se celkem dlouho čekalo, nakonec jich během sedmdesáti minut hry padlo celkem šest (3:3). Ten premiérový vstřelil hlavou bývalý útočník a nyní trenér Michal Mikeska.

Hlavní skóre večera ovšem přinesl až symbolický šek, který malý Míša obdržel po utkání. Ze vstupného a dalších příspěvků diváků i hráčů se vybralo celkem 52 219 korun. O přestávce se přímo na hřišti vydražila i podepsaná hokejka Marka Trončinského nebo zarámovaný dres Tomáše Rolinka.

„Tato částka zhruba pokryje jedny lázně. Míša tam pojede na čtyři týdny intenzivně cvičit,“ okomentoval jeho otec Michal Tereska starší.

Malý Míša obdržel i fotbalový dres se svým jménem, během utkání se zapojil i do komentování duelu. „Ta kritika na mě za spálené šance byla veliká,“ smál se Rolinek. „Ale ne, myslím, že ho to moc bavilo. Třešničkou jsou vybrané peníze, které mu zaplatí lázně. Poděkování patří všem, kteří přispěli,“ dodal.