1. FC Žamberk – Přelouč 2:0
Evžen Kopecký, trenér Žamberka: „Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně, a to se nám podařilo. Brzy jsme vstřelili branku, vytvářeli si další střelecké příležitosti, a je jen škoda, že jsme toho nevyužili. Soupeř nás totiž od pětadvacáté minuty začal zlobit, a přesto že jsme ho do žádné velké šance nepustili, nastřelil nepovedeným centrem tyč. My se najednou moc zatáhli a závěr prvního poločasu nevypadal z naší strany dobře. Naštěstí jsme se po poločase vrátili k aktivní hře, přidali další branku a mě jen mrzí, že jsme neproměnili další velké šance, které jsme měli. Kromě té dvacetiminutovky z prvního poločasu jsem spokojený, ale vím, že tam byla spousta věcí, které se dají zlepšovat. Doufám, že se nám to společně bude dařit. Kromě kluků musím pochválit i správce stadionu pana Michaloviče, jenž na první jarní kolo výborně připravil hřiště."
Václav Sůra, trenér Přelouče: „Domácí jsme dostali na koně už ve třetí minutě. K vedení přišli příliš lacino, když se náš gólman nedomluvil s obranou. Žamberk nás pak dvacet minut přehrával, ovšem bez konečného efektu. My jsme převzali iniciativu a do konce poločasu jsme byli lepší. Pištora trefil břevno a Chaloupský v rozhodující chvíli uklouzl. Po přestávce jsme začali v nastoleném tempu a soupeř spíše bránil. Deset minut po pauze přišel rozhodující moment, kdy byla proti nám nařízena přísná penalta. Domácí zvýšili své vedení a poté to vzadu zavřeli. Hráli jsme do plných a v útoku nám chyběla větší odvaha. Nutno připomenout, že jsme nastoupili výrazně oslabeni a hráči na trávníku nezklamali."

FK Agria Choceň – Třemošnice 2:1
František Dvořák st., trenér Chocně: „Můžeme být spokojeni. Soupeř měl do zápasu velkou chuť, hrál venku, neměl co ztratit a potřeboval bodovat. Hosté začali odvážně a hbitě, ale myslím, že nastavili takové tempo, kterému nakonec podlehli. Hráli jednoduše, dostávali se do zakončení a první třetinu nás přehrávali. Poté se ale naši mladíci postupně srovnávali. Od sedmdesáté minuty hráči Třemošnice začali šlapat vodu, my jsme ještě zvýšili obrátky. Podařilo se nám vyrovnat zásluhou Libora Myšáka po krásném centru Strachoty po standardní situaci. Tři minuty před koncem jsme pak otočili stav z penalty. Ta vzbudila hodně emocí na straně hostí, ale obránce šel do souboje s Myšákem úplně zbytečně. Měli jsme větší hlad po vítězství, v závěru zápasu určitě, a myslím, že jsme si výhru zasloužili, protože jsme na tom byli herně i fyzicky v klíčové fázi utkání lépe. Musím také říci, že nám hodně pomohl v brance Libor Gerčák."

Tomáš Jambor, asistent trenéra a předseda klubu ŽSK Třemošnice: „Naši hráči vstoupili do utkání dobře a úspěšně eliminovali hru domácích založenou na systému „vše na Myšáka". Tento borec je ve svých 36 letech opravdu oporou týmu. Avšak díky skvělému bránění Kunáškem a Culkem se nemohl prosadit a domácí byli celkem bezzubí. Celou první půlku zápasu měli hru více ve svých rukou naši hráči. To se jim vyplatilo, kdy po standardní situaci neudržel ve svých rukou míč Gerčák a Kunášek z dorážky rozvlnil síť. Druhá půle začala opět pro naše hráče lépe než pro domácí. Jenže Kvíčala zahodil tutovku a další jasnou šanci neproměnil hlavou Forman. Choceňští se oklepali a zatlačili nás do defenzivy. Snad v jediné šanci po rohovém kopu nezaváhal Myšák a hlavou srovnal skóre. To ovšem nebylo vše. Domácí by zřejmě nepřidali další gól ani po sto minutách hry, a tak s docházejícím časem vzali otěže utkání do svých rukou v 87. minutě ´zkušení´ matadoři Bleša (hlavní rozhodčí) a Myšák. Stylem ´spadni ve vápně a já to písknu´ se jim podařilo rozlousknout blížící se remízový stav a následné pokutové kopy. Naši hráči odehráli opět jedno opravdu dobré utkání se smutným koncem pro ně a sedmou porážkou v sezoně o jeden gól, ač zkorumpovaný. Za svůj výkon si zaslouží pochvalu. Pochvalu si zaslouží i za to, že udrželi nervy na uzdě, obdrželi pouze jednu žlutou kartu a nekomentovali více hrubou chybu rozhodčího. K výkonu rozhodčího Bleši se nebudu vyjadřovat, vše je vidět na videu. Pro mě provedl v závěru utkání vůči našim výborně hrajícím klukům doslova trestný čin a připravil je minimálně o jeden bod. Nám, funkcionářům, ubral chuť do další práce a připravil pokaženou sobotu."

FK Letohrad B – Hlinsko 1:0
Zdeněk Vacek, trenér Letohradu: „Klasický první zápas, navíc to bylo ovlivněné umělou trávou, kde je to specifické. Ze začátku byl soupeř lepší, zlobil nás, jednu vyloženou šanci zneškodnil náš gólman Moláček a od pětadvacáté minuty už jsme byli lepší. Těsně před přestávkou jsme nedali gólovku, ale hned po změně stran jsme po pěkné akci vstřelili vedoucí gól. Pak už jsme hru kontrolovali, soupeře k ničemu nepustili. Je vidět, že příprava vlila do našich řad pozitiva. Hráči vidí, že to jde, když se chce. Chválím celý kolektiv za předvedený výkon. Ještě musíme zlepšit klid v přechodové fázi, protože jsme měli několik brejkových situací, které jsme nedotáhli k úspěšnému konci."

Jiří Skála, trenér Hlinska: „Od samého začátku to byl zápas plný nepřesností se spoustou osobních soubojů. Přesto jsme si dokázali v prvním poločase vypracovat dvě gólové šance, z nichž jsme však vyšli naprázdno. Začátek druhé půle patřil jednoznačně domácím, kteří nám hned v úvodu vstřelili po rychlé akci jediný gól, který nakonec zápas rozhodl. Soupeř si pak vítězství celkem v pohodě uhlídal, protože jsme ho již do konce utkání ničím neohrozili. Letohrad pro vítězství udělal víc, a proto zaslouženě zvítězil."

TJ Lanškroun – Chrudim B 2:2 penalty 3:1
Pavel Hrabáček, trenér Lanškrouna: „V celkovém součtu ze dvou utkání s Chrudimí máme tři body. Takže z tohoto pohledu jsem spokojen. I po sobotním utkání jsme nakonec spokojeni se dvěma body, protože ten zápas se nevyvíjel v náš prospěch. Ze začátku nechtěl nikdo udělat chybu. My jsme se do náznaků šancí dostávali ze standardních situací po centrovaných míčích do pokutového území, ale postupným útokem jsme se před branku nedostávali. Chrudimští na tom byli v tomto směru lépe, ale naše defenziva to likvidovala až na jeden rohový kop, kdy si pěkně naběhl hostující kapitán. Po přestávce jsem čekal, že to budeme mít těžké, ale hráli jsme docela aktivně, hosté byli zatažení a spoléhali na brejky, které jim nevycházely. Sice jsme měli optickou převahu, ale málo jsme zakončovali. S pokusem o vyrovnání jsme udělali změny v rozestavení, v čemž jsme měli šťastnou ruku. Jenže pak jsme neproměnili penaltu, hosté vzápětí utekli na dva góly a tady už jsem moc nevěřil, že bychom ještě mohli vyrovnat. Hráči to ale nezabalili, dvěma slepenými góly jsme dovedli zápas k remíze. V rozstřelu kraloval gólman Jaroš, dvě penalty chytil, jednou mu pomohlo břevno. S výsledkem jsme nakonec spokojeni."

Martin Škrha, generální sekretář Chrudimi: „Zahráli jsme pod své možnosti a darovali domácím dva body jako na zlatém podnose. Není možné, aby i takto mladé mužstvo ztratilo takovýto zápas, byť v deseti. Na to prostě omluva není i přes uvedené okolnosti a jde to jednoznačně za námi. Musíme se z toho poučit, rozebrat to a připravit se na další kolo. Na můj vkus to bylo velmi tvrdé utkání a jen mě zaráží, že jsme měli více žlutých karet než domácí, dokonce jednu červenou, jednoho hráče, který se nemohl postavit na nohy, dobrou polovinu těch, kteří měli krev a šrámy od kopaček dokonce i v oblastech stehen a kolen, zatímco hráč Savych se svým stylem fotbalu a chováním na hřišti dohraje se žlutou jen za protesty a navíc je to celkově druhá pro domácí (první po likvidačním zákroku na Jindráka). I podle standardních situací to vypadalo, že jsme asi jedno z nejhrubších mužstev v soutěži, což jsem dosud asi nevěděl a naivně se domníval, že patříme spíše k tomu fotbalovějšímu, co pardubický přebor nabízí."