Pardubice odehrály již pět jarních zápasů. Jaký máte pocit z úvodu jarní části?
Představovali jsme si více bodů, protože zatím máme jen jednu výhru. Měl jsem možná trochu obavy, co s námi udělá odchod tří kluků z obrany po podzimní části, ale paradoxně nás teď trápí spíše koncovka. Nemáme problém tolik s hrou, ale s proměňováním šancí.

Právě to se projevilo i v domácím utkání s vedoucí Opavou (0:1). Jaký měl zápas ještě dohru?
Měli jsme z toho smíšené pocity. Člověk si může říct, že neodehrál špatný zápas, ale body nemá. Něco jsme si k tomu řekli, je to za námi, už se soustředíme na další zápas.

Je právě zmiňovaná koncovka častým tématem tréninkových jednotek?
Jasně, a to dlouhodobě. Někdy to tam zkrátka padá, jindy ne. Nechci říct, že to bylo o neschopnosti, ale často v tom byla i smůla. Je potřeba to nějakým gólem opět nastartovat.

Již dnes hrajete ve Znojmě, které v posledních třech zápasech nedokázalo skórovat…
Mají podobný problém jako my. V takovém utkání může rozhodnout jediný gól. Věřím, že ho dáme my.

První zápas jara jste musel vynechat, pak jste začal nastupovat s obličejovou maskou. Jak jste si zvykl? Je to zápas od zápasu lepší?
Je to lepší, i když stále máte pocit, že to není úplně ono. Masku jsem si ještě v rámci možností vylepšil, ale stejně se těším, až ji zahodím pryč.

Pokračovat, ale zlepšit produktivitu

Pardubice – Mají se od čeho odrazit. Fotbalisté Pardubic v minulém týdnu rozstříleli Vítkovice 4:1, pak sehráli otevřenou bitvu s vedoucí Opavou (0:1). „Ten zápas jsme měli zvládnout minimálně na remízu. Chceme pokračovat v této hře, vytvářet si šance, ale především zlepšit produktivitu,“ říká pardubický trenér Jiří Krejčí před utkáním 22. kola FNL ve Znojmě. Jihomoravané jsou v tabulce jen s odstupem čtyř bodů za Východočechy. Znojmo, za které hrají expardubičtí Jan Javůrek a Tomáš Pospíšil, na jaře získalo čtyři body, v posledních třech zápasech ovšem neskórovalo. „Naposledy se Sokolovem prohráli celkem nešťastně, budou to chtít odčinit,“ předpokládá Krejčí. Ani ve Znojmě nemohou trenéři počítat s Janem Blažkem a Lukášem Kühnelem. Útočník Roman Kašiar se má zapojit do tréninku příští týden.