Ústí nad Orlicí – Neméně kvalitní, ale ochuzený bude krajský přebor Pardubicka. Ochuzený proto, že do něj zasáhnou pouze tři naše celky. V soutěži figurují Česká Třebová, Choceň a Žamberk.
Zatímco v minulé sezoně jsme byli na výsluní, letos tomu je naopak.
Přesto naši zástupci zapadají, co se týče kvality kádru, do první poloviny.  Hodně aktivní byli v tomto ohledu v Žamberku. Už během června vyšlo najevo, že Žamberk posílil o tři hráče z Chocně, z hostování se vrátil Bartoň, posílit obranné šiky přišel ještě Zach z Letohradu, do ofenzivy Jakub Černík, jenž hrál v letohradském divizním celku.
Všichni příchozí by měli pomoci týmu, aby se vyhnul nepříjemným starostem, které zažíval na konci předešlé sezony. „Určitě chceme hrát tak, abychom přivedli diváky na stadion, pohybovali se v klidném středu tabulky a vyhnuli se loňským problémům se záchranou, které nás všechny hodně vyčerpávaly," vynesl před sobotním utkáním s Moravskou Třebovou cíle nové sezony trenér Evžen Kopecký. U kormidla zůstal, dostal nové ovečky, které moc dobře zná. A může to šlapat. Forwardovi Hrubému se chystají sázet přihrávky na zlatém podnose jeho bývalí spoluhráči z Chocně Smola s Adamem Kopeckým. U toho už nebude David Breda, jenž ukončil svou kariéru. Přesto letní příprava zcela ideální nebyla. Jenže to není takřka nikde. Hráči si rovněž chtějí užít dovolenou. „Spokojený moc nejsem, provází nás různá zranění, kluci si vybírají dovolené. Ale je to výkonnostní fotbal a podle informací od kolegů je to prakticky všude obdobné," řekl k přípravnému období Kopecký.
Podobně hovořil i jeho trenérský kolega na lavičce choceňské Agrie. Františku Dvořákovi není do smíchu ani trochu. Spokojený s přípravou není a k tomu všemu má velké starosti, s kým bude soutěž hrát. Proto mají v Chocni skromné cíle. „Cílem mužstva je stabilizace silně omlazeného kádru a setrvání v krajském přeboru. Parta vedená třemi staršími hráči a početná grupa mladíků tvoří jeden tým, který na sobě chce pracovat," sdělil Deníku Dvořák.
Opírat se bude o nestárnoucího gólmana Gerčáka, záložníka Krejzu a mašinu na góly Myšáka. Trojice zkušených borců bude kočírovat kabinu, kde jsou kluci mnohdy o dvacet let mladší.
Konečná podoba kádru ještě není uzavřená. Ve hře jsou stále jména, která by mohla do Chocně přijít, ale trenér Dvořák je z pochopitelných důvodů prozradit nechtěl.
Jasné je to, že to pro tradiční mužstvo krajského přeboru nebude jednoduchý ročník.
PÁLIT OSTRÝMI
Pokud se podíváme na výsledky přípravných zápasů, jsou na tom fotbalisté České Třebové velmi dobře. Takřka výborně. Bilance je skvostná. Ze šesti zápasů ukořistili Třebovští šest vítězství. Co muselo trenéra Pražáka potěšit, je obrana, jež se točila, hledalo se ideální rozestavení. Čtveřice, která vyběhne k prvnímu zápasu, se mu vyrýsovala. Ovšem ani v ofenzivě to nebylo zlé. Góly padaly. Tým je na sezonu připraven a může být vysoko. Přesto Petr Pražák zvolil „šalamounské" vyřčení cíle. „Naším cílem je získat nejméně padesát bodů a určitě mít aktivní skóre," přeje si.
Honbu za body začne Česká Třebová v Poličce. Koho řadí třebovský kouč mezi favority letošního ročníku? „Zařadil bych tam Slatiňany, Holice, celek Chrudimi a také nováčka z Libišan," dodal Pražák.
Vítěze se dozvíme až v polovině června roku 2017. Do podzimní části popřejme našim zástupcům co nejlepší výsledky.